Udruženje pravnika, Unija poslodavaca i NVO LGBTIQ Socijalni centar čestitali Bečiću

Predsjednik Udruženja pravnika Branislav Radulović poželio je Bečiću da period njegovog predsjedavanja zakonodavnim domom obilježi dijalog, saradnja, pojačana kontrolna funkcija parlamenta i postizanje dogovora oko izbora najvažnijih funkcija u pravosudnom sistemu i tužilaštvu

4617 pregleda 4 komentar(a)
Bečić, Foto: Boris Pejović
Bečić, Foto: Boris Pejović

Udruženje pravnika Crne Gore, Unija poslodavaca (UPCG) i nevladina organizacija (NVO) LGBTIQ Socijalni centar čestitali su predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću izbor na tu funkciju.

Predsjednik Udruženja pravnika Branislav Radulović poželio je Bečiću da period njegovog predsjedavanja zakonodavnim domom obilježi dijalog, saradnja, pojačana kontrolna funkcija parlamenta i postizanje dogovora oko izbora najvažnijih funkcija u pravosudnom sistemu i tužilaštvu.

“U tom nastojanju u Udruženju pravnika ćete imati iskrenog i pouzdanog partnera, tim prije što se radi o strukovnoj asocijaciji osnovanoj 1933. godine, koja je za 87 godina postojanja uvijek bila posvećena izgradnji i očuvanju temeljnih vrijednosti crnogorskog društva”, navodi se u čestitki.

Udruženje pravnika je, kako je naveo Radulović, spremno da se odazove pozivu Bečića i radnih tijela da u duhu dijaloga i potrebe šireg društvenog razumijevanja, na ekspertskom i stručnom nivou, doprinesu radu Skupštine.

U čestitki je ukazano na intenciju Udruženja da se u fokus društvenog dijaloga prioritetno postave teme iz korpusa pregovaračkog poglavlja 23 i 24, u cilju ostvarenja evropske agende Crne Gore.

"Kao i pitanje odgovornosti institucija sistema, koje profesionalnim i odgovornim radom treba da budu nosioci ostvarenja tog cilja", navodi se u čestitci.

Bečiću je izbor na funkciju predsjednika parlamenta čestitao i predsjednik UPCG Predrag Mitrović, navodeći da ekonomski oporavak zemlje i očuvanje javnog zdravlja predstavljaju nacionalni interes.

“Vjerujemo da će Vaš dolazak na čelo najvišeg predstavničkog doma biti posebno značajno ne samo za ispunjenje tog zadatka, već i ukupno djelovanje koje je u službi unapređenja socijalnog dijaloga, jačanja konkurentnosti privrede i uspješnog završetka procesa EU integracija Crne Gore”, ističe se u čestitki.

Direktorica NVO LGBTIQ Socijalnog centra Milica Špajak navela je da se nada da će rad Skupštine tokom mandata Bečića odlikovati duh demokratije, uvažavanja i poštovanja ljudskih prava.

“Radujemo se nastavku i produbljivanju saradnje sa Skupštinom, za koju smo uvjereni da će biti kvalitetna i zasnovana na otvorenom dijalogu i efikasnom rješavanju svih problema i prepreka koje postoje u životima LGBTIQ zajednice”, navodi se u čestitki.

Bonus video: