TESTIRAN U CETINJSKOJ BOLNICI

Amfilohije pozitivan na koronavirus, primljen u KCCG; MCP: Prethodne dane proveo u kućnoj izolaciji

Prema nezvaničnim informacijama iz cetinjske bolnice, odrađena je standardna procedura - uzorkovanje, urađena je epidemiološka anketa, klinički pregled i snimak pluća.

121234 pregleda 3385 reakcija 274 komentar(a)
Sa prijema Amfilohija u KCCG, Foto: Boris Pejović
Sa prijema Amfilohija u KCCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.10.2020. 22:52h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozitivan je na koronavirus, potvrđeno je "Vijestima" nezvanično iz više izvora.

Amfilohije je večeras primljen u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici.

Amfilohija dovode u KCCG
Amfilohija dovode u KCCGfoto: Boris Pejović

Amfilohije je testiran danas oko 14 časova u cetinjskoj bolnici "Danilo I".

Prema nezvaničnim informacijama iz te zdravstvene ustanove, poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) žalio se zdravstvenom osoblju da je prethodnih dana imao povišenu tjelesnu temperaturu.

Amfilohije
Amfilohijefoto: Boris Pejović

Prema nezvaničnim informacijama iz cetinjske bolnice, odrađena je standardna procedura - uzorkovanje, urađena je epidemiološka anketa, klinički pregled i snimak pluća.

Amfilohije ima 82 godine, te spada u rizičnu grupu.

U javnosti nije viđen sa zaštitnom maskom, osim kada je glasao na parlamentarnim izborima 30. avgusta.

Iz MCP su saopštili da je Amfilohije, ušao danas u cetinjsku bolnicu "Danilo I" radi rutinske zdravstvene kontrole, a povodom planiranja njegovih predstojećih aktivnosti.

"Prethodne dane mitropolit je proveo u kućnoj izolaciji i pod neprekidnim ljekarskim nadzorom. Iako je njegovo opšte zdravstveno stanje i danas utvrđeno urednim ( bez značajnijih poteškoća), a on se lično dobro osjeća, kovid-test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je, baš iz tih razloga, on prevezen u KBC Podgorica. Tamo će, zbog povoljnijih uslova liječenja, biti smješten sve dok traje infekcija", ističe se u saopštenju.

Iz MCP su dodali da je opšte mišljenje ljekara, da je Amfilohijevo zdravstveno stanje, s obzirom na pozitivan rezultat testa - sasvim stabilno i pod kontrolom.

"Pozivamo braću i sestre na usrdnu molitvu punu vjere i ljubavi - kako za mitropolitovo što skorije ozdravljenje, tako i za zdravlje i napredak svih oboljelih", zaključuje se u saopštenju MCP.