Belgija ne preporučuje putovanja u Crnu Goru

Putovanje u crvene regije odnosno zemlje se ne preporučuje, dok je po povratku obavezan test na koronu i karantin, dok se za narandžaste djelove nalaže oprez. Samo za zemlje crvene regije obavezan je test i karantin

6454 pregleda 4 komentar(a)
Mapa objavljenja na sajtu, Foto: Printscreen
Mapa objavljenja na sajtu, Foto: Printscreen

Ministarstvo vanjskih poslova Belgije objavilo je kovid kartu Evrope. Crna Gora među zemalja u koje građanima ne prepučuju putovanje, prenosi portal RTCG.

Karta prikazuje zvanične podatke o koronavirusu koje zemlje objavljuju, a većina evropskih zemalja podijeljena je u regije i podaci se tako prikazuju.

Ona služi kao uputstvo građanima Belgije gdje se preporučuje da putuju, a gdje ne.

Stanje u pojedinim djelovima zemalja ili čitavim zemljama, zavisno od toga da li je prikazana u regijama ili u cjelini, označeno je sa četiri boje, zelena, svijetlo-narandžasta, narandžasta i crvena. Zelena, jasno, označava najbolju situaciju s koronom, a crvena najgoru.

Putovanje u crvene regije odnosno zemlje se ne preporučuje, dok je po povratku obavezan test na koronu i karantin, dok se za narandžaste djelove nalaže oprez. Samo za zemlje crvene regije obavezan je test i karantin.

Crna Gora je u grupi zemalja u koje građani, prema preporukama bejgijskih vlasti, ne bi trebalo da putuju.

Bonus video: