Pažin i Nimanbegu obnovili vozne parkove

Ministar pravde je prošle nedjelje, 1. oktobra, prijavio Agenciji da je postao vlasnik pet godina starog "folksvagena pasat", za koji je, kao osnov sticanja, upisana kupovina

8257 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin i bivši potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu prijavili su Agenciji za sprečavanje korupcije da su uvećali porodične vozne parkove.

Zakonom o sprečavanju korupcije propisano je da je javni funkcioner dužan da u roku od 30 dana prijavi uvećanje imovine vrijednosti preko 5.000 eura.

Ministar pravde je prošle nedjelje, 1. oktobra, prijavio Agenciji da je postao vlasnik pet godina starog "folksvagena pasat", za koji je, kao osnov sticanja, upisana kupovina.

Prethodno je 23. septembra podnio ostavku na mjesto poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore.

Prema redovnom godišnjem imovinskom kartonu koji je dostavio sredinom marta, njegova supruga Nataša Pažin vlasnica je "Mercedes B160CDI" iz 2008. godine.

Pažin je tokom prošle godine zarađivao oko 2.730 eura, jer je osim ministarke plate od nepunih 1.585 eura primao i 612 eura kao član Sudskog savjeta, a još 536 kao predsjednik Vladine Komisije za izradu građanskog zakonika.

Nimanbegu je sredinom septembra prijavio da je njegova supruga Vahida Hasanaga Nimanbegu postala vlasnica nove "dačije sandero".

U vanrednom imovinskom kartonu navodi se da je tržišna vrijednost automobila 10.490 eura.

Hasanaga Nimanbegu je u avgustu podigla dva potrošačka kredita od 5.600 i 11.000 eura, koje vraća u ratama od 95 i 210 eura.

Prema redovnom godišnjem imovinskom kartonu koji je dostavio krajem marta, Nimanbegu je prijavio da je vlasnik "folksvagena pasat" iz 2003. godine i brodarice "adriatik" iz 1986. godine.

Njegova potpredsjednička plata prošle godine je iznosila oko 1.550 eura, a najveći dio godine primao je i varijabile koje su se kretale uglavnom oko nepunih 300 eura.

Bonus video: