MUP o slučaju otpuštene trudnice: Dostavljen nam je izvještaj Zaštitnika

"U dosadašnjem toku postupka po predmetnom pitanju, MUP je dostavio izjašnjenje zaštitniku ljudskih prava i sloboda i Upravnoj inspekciji"

2205 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Povodom navoda objavljenih u više medija da je postupanjem Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) službenici povrijeđeno pravo iz rada i po osnovu rada, obavještavamo javnost da je Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) dostavljen Izvještaj zaštitnika ljudskih prava i sloboda, sa preporukama, saopšteno je iz MUP.

Zamjenica zaštitnika ljudskih prava i sloboda Nerma Dobardžić je zaključila da je MUP diskriminisao svoju službenicu po osnovu pola, odnosno trudnoće.

Iz MUP su dodali da će u roku od 30 dana od dana prijema mišljenja, dostaviti izvještaj zaštitniku, cijeneći preporuke, kao i zakonske odredbe koje regulišu navedenu oblast.

"U dosadašnjem toku postupka po predmetnom pitanju, MUP je dostavio izjašnjenje zaštitniku ljudskih prava i sloboda i Upravnoj inspekciji. Povodom navedenog postupka, Upravna inspekcija je izvršila upravno inspekcijski nadzor i nije naložila produžavanje Ugovora. Takođe, imenovana vodi postupak pred Agencijom za mirno rešavanje radnih sporova i taj postupak je u toku", zaključuje se u saopštenju MUP.

Povezani članci

09. Oktobar 2020.

MUP dao otkaz službenici zbog trudnoće

Bonus video: