Dulović: Sve rađeno kako treba

Mještanin bjelopoljskog sela Jabučno tvrdi da nisu tačne tvrdnje njegovih komšija

2766 pregleda 2 komentar(a)
Škola u Jabučnom se rekonstruiše, Foto: Privatna arhiva
Škola u Jabučnom se rekonstruiše, Foto: Privatna arhiva

Mještanin sela Jabučno Mijat Dulović tvrdi da je uvrijeđen izjavama mještana Rajka Raonića i Milenka Vujisića, koje su dali “Vijestima” povodom priče o rekonstrukciji Osnovne škole u tom bjelopoljskom selu.

Raonić i Vujisić tvrdili su ranije da “nadležni tokom rekonstrukcije, koja je u toku, ne mijenjaju dotrajale grede, već se “ojačavaju” daskama sa strane”, za šta su dostavili fotografije.

Dulović je kazao da njih Raonić i Vujisić mogu da govore u svoje ime, ali ne u ime mještana sela, bez prethodnog zbora mještana.

“Škola je bila veoma dotrajala, tokom zimskih mjeseci u učionicama je bilo veoma hladno jer su plafoni škole bili visoki i po četiri metra, a stolarija stara, pa je teško bilo zagrijati te učionice. Takođe, u školi su bile vidljive pukotine, tako da je prilikom nastave postojala i opasnost od umnožavanja insekata, u šta sam nekoliko puta bio u prilici da se i sam uvjerim”, kazao je Dulović.

On napominje da školu trenutno pohađa dvoje njegovih unučadi.

“Zbog toga ovaj vid pomoći pomoći Ministarstva prosvjete i angazovanje direktora Nebojše Koraća da se škola renovira vidim kao šansu da i moja unučad imaju pravo na školovanje u uslovima kakve imaju i učenici ostalih škola, za šta sam im zahvalan, kao i firmi “Sošić”.

U pismu dostavljenom “Vijestima” Dulović nije demantovao navode mještana da su umjesto rekonstrukcije krova, stogodišnje grede “ojačavane” daskama, kao ni njihove tvrdnje da su “skinuti krov i patos završili u nepoznatom pravcu, bez licitacije".

Bonus video: