Pad prometa izazvan korona krizom u preduzeću Fortex, nadoknađuju reklamom i online prodajom

Na indijski kućni tekstil izuzetnog kvaliteta, po kome je Fortex prepoznat, trenutno je aktuelan popust od 10%

5125 pregleda 88 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: NLB
Ilustracija, Foto: NLB

Preduzeće Fortex iz Nikšića jedno je od 20 preduzeća koja su dobila besplatnu reklamnu podršku u sklopu projekta #OkvirPomoći NLB Banke. Ovo preduzeće se gotovo tri decenije bavi trgovinom na malo, prepoznato je po srdačnoj usluzi i asortimanu koji je izvanrednog kvaliteta, a svoje kupce redovno obraduje sniženjima za koje uvijek nađu povoda.

Vlasnik preduzeća Fortex, Bajo Simunović, pojasnio je da u sklopu te kompanije posluju dvije prehrambene prodavnice, kao i prodavnica široke potrošnje u kojoj se prodaje bebi oprema, dječija garderoba, pamučna trikotaža, kao i kućni tekstil.

„Posebno bih istakao robu porijeklom iz Indije, koja je prepoznatljiva i to je nešto po čemu se mi izdvajamo. Zastupnici smo te robe za Crnu Goru. Trudimo se da uvijek izađimo u susret zahtjevima klijenata, jer na njihovom zadovoljstvu temeljimo svoje poslovanje“, kazao je Simunović.

Na indijski kućni tekstil izuzetnog kvaliteta, po kome je Fortex prepoznat, trenutno je aktuelan popust od 10%.

U preduzeću Fortex zaposleno je osam radnika, od kojih su neki sa njima od početka osnivanja firme.

„Trudimo se da poslovna komunikacija bude zasnovana na poštovanju, uvažavanju različitih mišljenja i ideja. Posebno bih zahvalio prodavcima, koji su poslije zdravstvenih radnika, najviše ugroženi epidemijom koronavirusa“, rekao je Simunović.

U preduzeću Fortex svjesni su prednosti online prodaje, posebno za vrijeme pandemije koronavirusa, pa tako svoje proizvode prodaju putem Facebook-a, a uskoro planiraju i veb sajt.

„U okolnostima pandemije koronavirusa, suočili smo se sa istim problemima kao i ostale firme koje se bave trgovinom. Na početku smo imali smanjenu prodaju i dozvolu da prodajemo samo bebi opremu. Time je došlo do manjeg interesovanja kupaca, a i smanjena je kupovna moć građana“, naveo je Simunović.

U ovim uslovima rada, najviše prolazila bebi oprema, kazali su iz firme Fortex.

„U početku pandemije suočili smo se sa padom prometa od 70 odsto. Kako je prolazilo vrijeme, tako se postepeno povećavao pazar. Trenutno imamo pad oko 40 odsto“, kazao je Simunović.

Govoreći o projektu NLB Banke „Okvir Pomoći“, Simunović je kazao da je svaka pomoć dobrodošla, kao i da očekuje da će projekat doprinijeti pozitivnim rezultatima njegovog preduzeća.

„Od projekta se nadam povećanju prodaje, reklami, kao i izradi veb sajta“, zaključio je Simunović.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NLB Banka nastoji da pomogne crnogorska mikro i mala preduzeća da lakše prevaziđu posljedice krize izazvane epidemijom koronavirusa, kroz projekat Okvir Pomoći, koji se realizuje u saradnji sa partnerima, kompanijom Visa i medijskim partnerima: Vijesti i Metropolis Media. Putem ovog projekta, 20 odabranih mikro i malih preduzeća ostvarilo je pravo na besplatnu reklamnu podršku, besplatnu članarinu za NLB Visa biznis karticu na 12 mjeseci, kao i na besplatnu implementaciju NLB E-commerce servisa i tehničku podršku za pokretanje online prodavnice.

Za više priča naših mikro i malih preduzeća podržanih projektom NLB #OkvirPomoći, posjetite stranicu: www.nlb.me/okvir.