zbog pogoršanja epidemiološke situacije

Cetinje: Od četvrtka zatvorena glavna gradska tržnica i pijaca komisione robe na 14 dana

Opštinski tim odlučio je da privremeno budu zatvorena i sva igrališta i vježbališta na otvorenom, kao i rekreativne zone u gradskim parkovima, na kojima je moguće okupljanje više osoba

36374 pregleda 560 reakcija 41 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje donio je zbog pogoršanja epidemiološke situacije u gradu i nužnosti zaštite javnog zdravlja više privremenih mjera čija će primjena početi od četvrtka, 15. oktobra.

Na sjednici, koja je održana elektronskim putem, odlučeno je da na 14 dana budu zatvorene gradska tržnica i pijaca komisione robe kod autobuske stanice zbog opasnosti transmisije infekcije novim koronavirusom, a imajući u vidu činjenicu da brojni prodavci i nakupci dolaze sa strane, ali i to da obje tržnice posjećuju i građani sa seoskog područja i drugih djelova opštine gdje nema oboljelih.

Od 15. oktobra obustavlja se privremeno rad sa strankama u svim sekretarijatima, direkcijama i službama Prijestonice Cetinje, osim u Građanskom birou koji će primati zahtjeve građana radnim danima od 10 do 12 časova i isključivo u hitnim slučajevima. Opštinski tim odlučio je da privremeno budu zatvorena i sva igrališta i vježbališta na otvorenom, kao i rekreativne zone u gradskim parkovima, na kojima je moguće okupljanje više osoba.

Opštinski tim apeluje na građane da još jednom pokažu ozbiljnost i odgovornost, da nose zaštitne maske, da poštuju fizičku distancu, kao i da prijavljuju kontakte ukoliko su inficirani novim korona virusom, te da poštuju izrečenu mjeru samoizolacije.