NA OSNOVU INFORMACIJE Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju

MUP: Zbog obilne količine kiše moguće određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima

Direktorat za vanredne situacije MUP-a izdaje upozorenje sa ciljem podizanja operativne spremnosti nadležnih organa u sistemu zaštite i spašavanja

12468 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, za četvrtak očekuju jaka ciklonska aktivnost i nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, lokalno na udare olujnim južnim vjetrom.

"U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše. Intenzivne padavine i obilna količina kiše očekuju se naročito u popodnevnim i večernjim satima, a potencijalno su moguće kratkotrajne olujno-grmljavinske vremenske nepogode. Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog-olujnog južnog vjetra, potencijalno su moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima", saopšteno je iz MUP-a.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a izdaje upozorenje sa ciljem podizanja operativne spremnosti nadležnih organa u sistemu zaštite i spašavanja, dok se građani pozivaju da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji, a ostali subjekti da preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi se izbjegla potencijalna šteta.

"Svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama", zaključeno je.

Preporučujemo za Vas