Savović: Gradski odbor što prije da iznese svoj predlog rješenja, Šehović pokušava da opravda svoju ulogu

"Imamo vanrednu situaciju u školama gdje je praktično sve nedefinisano, od vrste časova i materijalnih uslova nastavnika i učenika. Ministar sada predlaže radne grupe. Mislim da je to njegovo alibi rješenje i licemerni pokušaj opravdanja uloge u ovoj zbrci", zaključio je Savović

6690 pregleda 2 komentar(a)
Savović, Foto: Savo Prelević
Savović, Foto: Savo Prelević

Današnji sastanak predstavnika Sindikata prosvjete Crne Gore i ministra prosvjete Damira Šehovića pokazao je punu sliku obrazovnog sistema, ocijenio je predsjednik podgoričkog odbora Sindikata Slobodan Savović i dodao da je neophodno da Gradski odbor što prije da svoj predlog rješenja.

"Gradski odbor će morati brzo reagovati sa svojim predlogom rješenja čija primjena mora biti vremenski oročena i uslovljena svim zakonskim sredstvima, pa i onim najradikalnijim. Previše smo vremena izgubili", kazao je Savović.

Savović smatra da je predlog ministarstva da se kreira radna grupa pokušaj opravdanja ministra.

"Imamo vanrednu situaciju u školama gdje je praktično sve nedefinisano, od vrste časova i materijalnih uslova nastavnika i učenika. Ministar sada predlaže radne grupe. Mislim da je to njegovo alibi rješenje i licemerni pokušaj opravdanja uloge u ovoj zbrci", zaključio je Savović.

Nakon današnjeg sastanka iz Ministarstva prosvjete su saopštili da će Predlog modela za vrednovanje dodatnog rada kadra u školama u tekućoj epidemiološkoj situaciji izraditi radna grupa koja će biti formirana u narednih nekoliko dana, a biće sastavljena od predstavnika Ministarstva prosvjete i Sindikata prosvjete.

Kako su objasnili, rad grupe će biti oročen na kraći vremenski period, kako bi u najskorijem roku ona dala konkretan predlog modela koji će biti upućen u dalju proceduru.

Bonus video: