Glavni grad: Pojačana kontrola epidemioloških mjera

U većini slučajeva, kako su naveli iz PG Biroa, izrečena je preventivna usmena opomena i ukazano je na obavezu pravilnog nošenja maski

2680 pregleda 1 komentar(a)
Komunalna inspekcija Podgorice, Foto: AP
Komunalna inspekcija Podgorice, Foto: AP

Komunalna inspekcija pojačano kontroliše poštovanje epidemioloških mjera u Podgorica, a od 20. septembra do 10.oktobra zajedno sa ostalim službama izvršen je 1.481 inspekcijski nadzor.

Iz PG Biroa su kazali da Glavni grad sa punom pažnjom prati epidemiološku situaciju i udruženim snagama svih službi i preduzeća djeluje u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Navodi se da su shodno ovlašćenjima iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti komunalni inspektori, inspektori za turizam i ugostiteljstvo i za drumski saobraćaj od 20. septembra do 10. oktobra izvršili su 1.481 inspekcijski nadzor.

“Od toga fizičkih lica 1.107, zbog nenošenja maski, kao i njihovog nepravilnog nošenja i nepoštovanja fizičke distance na otvorenom prostoru”, navodi se u saopštenju.

U većini slučajeva, kako su dodali iz PG Biroa, izrečena je preventivna usmena opomena i ukazano je na obavezu pravilnog nošenja maski.

"Kontrolisano je 295 ugostiteljskih objekata, 79 taxi vozila i autobusa gradskog prevoza, izdato je 20 prekršajnih naloga i ostavljena saopštenje o njihovom izdavanju, a ukupan novčani iznos izrečenih kazni je 11,8 hiljada eura", kazali su iz PG Biroa.

Bonus video: