Hajduković: Odustati od vojne vježbe na Sinjajevini

„Izgleda da Vaš gorki odlazak, želite da zasladite zlom zvanim Sinjajevina. Molim Vas, stanite bar sada i otkažite vježbu na Sinjajevini, sve drugo je neviđena bezočnost, osvetoljubivost, inat, bezobrazluk i manjak pameti“, rekao je Hajduković

2649 pregleda 9 komentar(a)
Hajduković, Foto: Privatna arhiva
Hajduković, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski naučnik Dragan Hajduković pozvao je odlazeću vlast da odmah odustane od vojne vježbe na Sinjajevini koja je planirana za 22. oktobar.

On je, u pismu odlazećem premijeru Dušku Markoviću i ministru odbrane Predragu Boškoviću naveo da minimum poštovanja Crne Gore, njenog prirodnog bogatstva i građana, zahtijevaju da odustanu od vojne vježbe na Sinjajevini.

"Pozivam da predvidjena vojna vježba bude odmah otkazana“, rekao je Hajduković.

On je kazao da je šokiran da četiri nedelje prije kraja vladavine Demokratska partija socijalista (DPS) „nastavlja da čini zlo“.

„Izgleda da Vaš gorki odlazak, želite da zasladite zlom zvanim Sinjajevina. Molim Vas, stanite bar sada i otkažite vježbu na Sinjajevini, sve drugo je neviđena bezočnost, osvetoljubivost, inat, bezobrazluk i manjak pameti“, rekao je Hajduković.

On je kazao da je za vrijeme duge vladavine DPS-a crnogorska teritorija obezvrijeđena varvarskom gradnjom i prodajom domaćim i bjelosvjetskim tajkunima.

„Umjesto da postane Ekološka država, Crna Gora je, zbog Vaše katastrofalne vlasti, postala evropski šampion u razaranju šarma, ljepote i ekonomske vrijednosti svoje teritorije“, naveo je Hajduković.

On je kazao da je u protekle tri godine dizao glas u odbranu Skadarskog jezera, Boke, Miločera, ulcinjske Solane i Tare.

„Sada dižem glas za Sinjajevinu. Gospodine Markoviću i gospodine Boškoviću, pokažite minimum razuma, ne dozvolite da Vam osvetoljubivost pomrači um“, zaključio je Hajduković.

Bonus video: