Stadion projektuje lokalna, a garažu međunarodna pamet

Ponosno ste kazali da imate veliko povjerenje u kvalitet i znanje lokalne scene kada je u pitanju istočna tribina raspisujući nacionalni konkurs, ali očigledno da niste baš ponosni i nemate veliko povjerenje u kvalitet i znanje lokalne scene kada je u pitanju podzemna parking garaža na Trgu nezavisnosti, jer raspisujete međunarodni konkurs

7688 pregleda 2 komentar(a)
Vlahović, Foto: Privatna arhiva
Vlahović, Foto: Privatna arhiva

Predstavnik asocijacije C.R.E.A.M. Montenegro PPP Alliance Darko Vlahović odgovorio je na reagovanje glavnog gradskog arhitekte Filipa Aleksića.

Odgovor prenosimo u cjelosti:

“Glavni gradski arhitekta Filip Aleksić oglasio se komičnim reagovanjem. Naravno, nema odgovora na više postavljenih pitanja. Zašto niste postavili studiju u prvom javnom konkursu i tako ignorisali donesen Zaključak Glavnog grada o njenom postavljenju? Zašto ste u drugom javnom konkursu postavili radnu verziju studije, a ne predatu i zavedenu u arhivu? Zašto i dalje ne imenujete člana žirija koji je ocjenjivao idejna rješenja prema UEFA standardima, a ne da je učestovao u projektu po UEFA standardima? Zašto i dalje ne objavite reference pobjedničkih timova koji imaju u projektovanju i izgradnji fudbalske infrastrukture po UEFA standardima. I još mnogo zašto, zašto, zašto...

Ponosno ste kazali da imate veliko povjerenje u kvalitet i znanje lokalne scene kada je u pitanju istočna tribina raspisujući nacionalni konkurs, ali očigledno da niste baš ponosni i nemate veliko povjerenje u kvalitet i znanje lokalne scene kada je u pitanju podzemna parking garaža na Trgu nezavisnosti, jer raspisujete međunarodni konkurs.

Vaša genijalna ideja o raspisivanju nacionalnog konkursa, kako bi novčane nagrade od 36.500 eura ostale u Crnoj Gori, toliko je napredna da sigurno mislite da daje ključni doprinos Crnoj Gori u izlazku iz ekonomske krize. Odličan vam je model za privlačenje direktnih stranih investicija u Glavni grad. Filipe Aleksiću, stručne kvalifikacije u ovom procesu koje sam iznio su zasnovane na ocjenama, stavovima i zaključcima eksperata FIFA i UEFA za izgradnju i bezbjednost stadiona koji su pažljivo pratili cijeli proces javnih konkursa.

Što se tiče vaše velikodušne ponude za literaturom u vezi s arhitekturom, više će vama biti potrebna pravna literatura o krivičnom postupku u bliskoj budućnosti. Savjet, počnite vrijeme vam već ide“, zaključuje Vlahović u odgovoru.

„Vijesti“ ovim završavaju polemiku između Vlahovića i Aleksića

Bonus video: