Budva uputila pomoć Tuzima: Poslali mašinu za uklanjanje komunalnog otpada

Problem je nastao jer nadležni iz Glavnog grada nisu odgovorili na njihov zahtjev da im pozajme mašine za uklanjanje smeća dok se ne završi razgraničenje između Tuzi i Podgorice

7474 pregleda 170 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Predsjednik opštine Marko Carević i v.d. direktor Komunalnog Predrag Ivanović poslali su specijalizovanu mašinu za uklanjanje komunalnog otpada opštini Tuzi kako bi im pomogli u rješavanju komunalnog gorućeg problema ove nove opštine.

Problem je nastao jer nadležni iz Glavnog grada nisu odgovorili na njihov zahtjev da im pozajme mašine za uklanjanje smeća dok se ne završi razgraničenje između Tuzi i Podgorice.

“Mašina je već stigla i ustupljena je Komunalnom preduzecu kako bi u što skorijem periodu došlo do sređivanja stanja i uspostavljanja komunalnog reda. Iako ovo nije najsrećniji povod sa saradnju između dvije lokalne samouprave, on dokazuje da su nam međusobna saradnja, solidarnost i razumijevanje neophodni jer je to u najboljem interesu naših građana. Spor koji je nastao između rukovodstva Glavnog grada i opštine Tuzi ne smije da bude prepreka u ostvarivanju osnovnih funkcija jedne lokalne samouprave i građani ne smiju da budu ti koji ispaštaju. Smatramo da taj problem treba riješiti u što kraćem roku . Opština Budva će i dalje nastaviti da gaji i razvija najbolje moguće odnose sa svim opštinama. Smatramo da su na ovaj način dva komunalna preduzeća na čijem se čelu nalaze Predrag Ivanović i Nikola Camaj uspostavili početne korake ka budućoj uspješnoj saradnji”, saopšteno je Vijestima u Carevićevom kabinetu.

Bonus video: