UJR: Počela adaptacija domova zdravlja u Podgorici

„Vrijednost radova je 995.797 eura, rok za njihovo izvođenje je pet mjeseci, a sredstva je obezbijedila Vlada“, kaže se u saopštenju

5817 pregleda 3 komentar(a)
Dom zdravlja Podgorica: Počela adaptacija, Foto: Uprava javnih radova
Dom zdravlja Podgorica: Počela adaptacija, Foto: Uprava javnih radova

U Podgorici je danas počela adaptacija objekata domova zdravlja Nova Varoš i Stara Varoš, u koje će biti uloženo gotovo milion eura, a rok za završetak radova je pet mjeseci.

Kako saopšteno iz Uprave javnih radova (UJR), realizacija tog projekta zvanično je počela uvođenjem u posao izvođača radova, podgoričkog preduzeća Fidija.

„Vrijednost radova je 995.797 eura, rok za njihovo izvođenje je pet mjeseci, a sredstva je obezbijedila Vlada“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će stručni nadzor obavljati preduzeće Urbi.pro iz Podgorice, sa kojim je UJR zaključila ugovor na iznos od 23,5 hiljada eura.

Na sastanku predstavnika UJR sa izvođačem, stručnim nadzorom, projektantom i rukovodstvom Doma zdravlja Podgorica, dogovoreni su dalji koraci i način organizacije budućih gradilišta.

„Posebno je istaknuta neophodnost da tokom radova bude obezbijeđen kontinuirani rad medicinskog osoblja domova zdravlja sa pacijentima“, kaže se u saopštenju.

Projekat, kako se navodi, obuhvata stavljanje u funkciju trenutno neiskorišćenih spratova dva objekta.

„Dom zdravlja Nova Varoš na ovaj način dobiće nove prostorije za laboratoriju, savjetovalište, ginekologiju, izabrane ljekare, administraciju i prateće sadržaje“, kazali su iz UJR.

U Domu zdravlja Stara Varoš planirano je organizovanje fizikalne terapije, centra za edukaciju, prostorije za izabrane doktore, kao i administrativni i drugi sadržaji za zaposlene.

Bonus video: