Božović posredovao u nabavci ljekova za Amfilohija: Mitropolit odbio da se liječi u Srbiji

On je rekao da je to urađeno “kao i za sve druge pacijente i građane koji su se obratili Ambasadi, ili direktno zdravstvenim institucijama Srbije”

17191 pregleda 21 komentar(a)
Mitropolit Amfilohije i Vladimir Božović, Foto: Ambasada Srbije u Crnoj Gori
Mitropolit Amfilohije i Vladimir Božović, Foto: Ambasada Srbije u Crnoj Gori

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović kazao je da je posredovao u nabavci ljekova i aparata za kiseonik namijenjenih za liječenje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Amfilohije (82) je 6. oktobra primljen u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici, nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

“Kao ambasador sam posredovao između KCCG, kabineta predsjednika Srbije i nadležnih institucija”, kazao je Božović za Radio Slobodna Evropa.

On je rekao da je to urađeno “kao i za sve druge pacijente i građane koji su se obratili Ambasadi, ili direktno zdravstvenim institucijama Srbije”.

“Nikakav poseban status ili tretman nema mitropolit u odnosu na druge pacijente”, kazao je Božović.

On je potvrdio i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nudio da se Amfilohije prebaci na liječenje u Srbiju.

“Tu sam poruku lično prenio mitropolitu u cetinjskoj bolnici Danilo Prvi, ali se on zahvalio i rekao da želi da ostane u Crnoj Gori i dijeli sudbinu svih ostalih građana”, naveo je Božović.

Prema njegovim riječima, zvanični organi Srbije nijesu se oglašavali ovim povodom jer Vučić o svemu ovome ne želi da govori.

Božović je odličnom ocijenio saradnju ambasade Srbije sa zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori.

“Želim da pohvalim sve postupajuće ljekare i kompletno osoblje i rukovodstvo KCCG na odličnoj saradnji i komunikaciji sa ambasadom Srbije u Crnoj Gori, u ovom i u mnogim drugim slučajevima od početka izbijanja pandemije koronavirusa”, kazao je Božović.

Bonus video: