Kolarević nema saglasnost za kupalište u Dobroti

Kompleks koji sačinjavaju dvije velike zgrade originalno izgrađene kao stambene, te deset vila na obali uz trasu lokalnog puta kroz Dobrotu, je dobio i novo ime - “Allure Palazzi“

33965 pregleda 375 reakcija 30 komentar(a)
Edin Kolarević
Edin Kolarević

Glavni državni arhitekta Dragan Vuković odbio je zahtjev kotorske kompanije “DP Hotel Facility” biznismena Edina Kolarevića, sina poznate advokatice Ane Đukanović, za davanja saglasnosti na spoljni izgled privremenih montažnih, demontažnih i pokretnih objekata za potrebe uređenja hotelskog kupališta u Dobroti.

Firma sestrića predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića izgradila je u Dobroti luksuzni hotel sa pet zvjezdica” Allure Palazzi Kotor Bay”.

“Odbija se zahtjev za davanje saglasnosti na spoljni izgled privremenih montažnih demontažnih i pokretnih objekata za potrebe uređenja hotelskog kupališta - montažnog objekta sa terasom, montažnog objekta, mobilnog plutajućeg objekta za sunčanje u funkciji kupališta, mobilne plutajuće platforme za sunčanje“, navodi se u rješenju u koje su “Vijesti“ imale uvid.

Kako su “Vijesti“ ranije objavile, turističko naselje “Dobrota Palazzi“ izgrađeno na lokaciji Kampa - svečano je otvoreno u ljeto 2018. od kada funkcioniše kao tzv. mix-use resort, pod brendom međunarodnog turističkog operatera “Karisma Hotels & Resorts“.

Kompleks koji sačinjavaju dvije velike zgrade originalno izgrađene kao stambene, te deset vila na obali uz trasu lokalnog puta kroz Dobrotu, je dobio i novo ime - “Allure Palazzi“.

“Smješten na jedinoj privatnoj plaži u Kotorskom zalivu, rizort ‘Allure Palazzi’ ima 89 soba, 10 vila sa privatnim prilazom obali i plaži, kao i tri penthaus apartmana, svaki sa balkonom ili terasom. Smještajni kapaciteti u rizortu upotpunjeni su sa spa centrom, teretanom, i dva otvorena bazena sa grijanom vodom, te više restorana i barova“, saopštila je na otvaranju “Karisma“, uz napomenu da će “Allure Palazzi“ koji će imati i sopstvenu mini-marinu, biti otvoren i prve goste primiti tokom juna.

Gradnja tog kompleksa, kako su “Vijesti“ ranije objavile, započetog prije nekoliko godina kao nekretninski projekat kompanije “Serzman“, čiji je osnivač Kolarević, izazvala je veliko negodovanje u laičkoj i stručnoj javnosti u Boki jer je sadašnji “Allure Palazzi“ podignut na mjestu jedne od rijetkih preostalih većih zelenih površina uz more u Dobroti, gdje je zbog toga posječena stoljetna hrastova šuma.

Posebno ogorčenje izazvala je odluka državnih organa da investitoru omogući “rehabilitaciju kupališta“ koje je nekad u obliku manje drvene platforme na betonskim stubovima egzistiralo ispod Kampa, na način da se ovdje izgrade dvoje velike betonske ponte od po 30 metara dužine i između njih naspe šljunkovito-pješčana plaža u dužini od oko 110 metara ispod kamenog parapeta na obalnom putu kroz Dobrotu. “Karisma“ sada tu pješčanu plažu kakve nikad nije bilo u Dobroti, reklamira kao “jedinu privatnu plažu u Kotorskom zalivu“.

“Allure Palazzi“ je, inače, drugi veći poslovni poduhvat “Karisme“ u Crnoj Gori koja je prošle godine otvorila rekonstruisani i modernizovani hotel “Belvi“ u Ulcinju.

Kompanija poslovala pozitivno

Kolarevićeva kompanija prošlu godinu završila je u plusu od 302 hiljada eura, za razliku od 2019. kada je ostvaren gubitak od 157.159 eura. To se navodi u finanijskom iskazu koji je DP “Hotel Facility” dostavila Poreskoj upravi. Kako se navodi u finansijskom iskazu, firma posjeduje imovinu koja je procijenjena na 14,4 miliona eura koliko je procijenjeno turističko naselje Dobrota Palazzi u okviru koga se nalazi hotel i deset luksuznih vila.

Firma je imala prošle godine poslovne prihode od 3,2 miliona eura, dok su joj rashodi bili 2,8 miliona eura, dok su kreditne obaveze 7,2 miliona eura.

Bonus video: