Bijelo Polje u prošloj godini posjetilo 7.000 turista

“Turistička organizacija Bijelo Polje u toku 2019. organizovala je niz značajnih aktivnosti, prateći planiran program rada. Ipak, zbog pandemije koronavirusa i mjera NKT-a, tokom ove godine nijesmo uspjeli da realizujemo sve ono što smo planirali, ali smo dosta uradili na online promociji Bijelog Polja i naših turističkih potencijala. Nedavno je održan i “Bjelopoljski bazar”, jer, uprkos okolnostima, nijesmo htjeli da prekidamo tradiciju”, istakla je Obradović

3721 pregleda 4 komentar(a)
SO Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
SO Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković

Bijelo Polje je prošle godine posjetilo više od 7.000 turista, što je 3 % više u odnosu na 2018. Godinu”, kazala je direktorica TO Bijelo Polje Violeta Obradović.

Ona je to navela u izvještaju o radu te organizaciji, koji je predstavljen u nastavku 15 sjednice lokalnog parlamenta.

“Turistička organizacija Bijelo Polje u toku 2019. organizovala je niz značajnih aktivnosti, prateći planiran program rada. Ipak, zbog pandemije koronavirusa i mjera NKT-a, tokom ove godine nijesmo uspjeli da realizujemo sve ono što smo planirali, ali smo dosta uradili na online promociji Bijelog Polja i naših turističkih potencijala. Nedavno je održan i “Bjelopoljski bazar”, jer, uprkos okolnostima, nijesmo htjeli da prekidamo tradiciju”, istakla je Obradović.

Ona je poručila da je neophodno izraditi Strategiju razvoja turizma za našu opštinu za period 2022-2026 godina, budući da je u toku valorizacija dva najveća turistička potencijala.

Odbornik SNP Miomir Vojinović zamjerio je turističkoj organizaciji zato što je izostala u organizaciji Vidovdanskih susreta, dok je Dževad Omerović iz DPS-a pohvalio njen rad, izražavajuči uvjerenje da će problemi uzazvani aktuelnom epidemiološkom situacijom biti prevaziđeni.

Marko Ljujić iz Demokrata je izrazio nezadovoljstvo nedovoljnom promocijom turističkih potencijala opštine i podržao izradu strateškog dokumenta za razvoj turizma.

Na kraju je većinskom podrškom odbornika usvojen izvještaj o radu i finansijski izvještaj Turističke organizacije Bijelo Polje za prošlu godinu, kao i program rada i finansijski plan za ovu godinu.

Usvojen je i izvještaj o poslovanju Komunalnog preduzeća, koje je, kako je naveo direktor Rade Vujošević radilo u otežanim uslovima zbog pandemije Covid 19.

“ U prošloj godini bilo je poteškoća pri obavljanju poslova iz nadležnosti Komunalnog preduzeća “Lim”, jer nam nedostaju specijalna vozila i neophodna oprema, a i ona koja imamo su prilično dotrojala. Zbog toga smo morali da uložimo veliki trud i sredstva u održavanje mehanizacije, kako bi se mogla koristiti za izvršavanje naši redovnih aktivnosti”, rekao je Vujošević, dodajući da je preduzeće, uprkos brojnim preprekama godinu završilo sa pozitivnim bilansom. Najavio je da će naredne godine, raditi na povećanju prihoda kroz proširivanje usluga na nove korisnike, podmlađivanju kadra i bar djelimičnom obnavljanju opreme.

Ovaj dokument usvojen je većinom od 20 odbornika, dok je 6 bilo uzdržano.

Bonus video: