Ugostitelji iz Nikšića najavili protest: Nezadovoljni nereagovanjem Opštine

"Budući da je alarmanta situacija u opstanku ugostiteljske privrede, njihova neodgovornost dovodi do povećanja broja nezaposlenih, ruba egzistencije jednog broja građana, ali i depresije i možda kućnog nasilja kod istih"

14172 pregleda 156 reakcija 34 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ugostitelji grada pod Trebjesom okupiće se sjutra u 9 30h ispred zgrade Opštine Nikšić nezadovoljni, kako poručiše, nereagovanjem lokalnih službenika i namještenika da organizuju sastanak sa ugostiteljima. Pozvali su sve građane da im se pridruže i daju doprinos u, kako su poručili, borbi za svoja prava.

"Budući da je alarmanta situacija u opstanku ugostiteljske privrede, njihova neodgovornost dovodi do povećanja broja nezaposlenih, ruba egzistencije jednog broja građana, ali i depresije i možda kućnog nasilja kod istih. Smatramo da je pronalaženje zajedničkih rješenja oko spašavanja malih i srednjih preduzeca u ovoj grani privrede od vitalnog značaja za sami grad", navodi se u saopštenju nikšićkih ugostitelja.

Oni traže da se za naredni period ukine godišnja naknada za korišćenje prilaza komercijalnim putevima, jer,kako navode, smatraju da su putevi na teritoriji Opštine Nikšić opšte-javno dobro i za građane i za privredu.

"Da se za 2021. godinu ukinu lokalne komunalne takse za korišćenje javnih površina tj. zakupi terasa; da se omogući normalno radno vrijeme kako bismo imali slobodu preduzetništva koja nam je Ustavom zagarantovana, da se oslobodimo članarine Turističkoj organizaciji Nikšića čije djelovanje smatramo nesvrsishodnim; da se pod hitno pronađe rješenje za firme i zaposlene koji posluju kao noćni klubovi i svadbeni saloni i koji od 15.marta ne obavljaju svoje djelatnosti", poručili su ugostitelji.

Napominju da "posrnulo ugostiteljstvo i uvezane grane privrede sa njim" ne mogu dovesti do revitalizacije budžeta Opštine.

"Pozivamo sve zainteresovane da u što većemm broju damo doprinos u očuvanju dobrog duha Nikšića kojeg čine i kafane", zaključuju ugostitelji grada pod Trebjesom.

Bonus video: