Čuvari Sinjajevine jači i od kiše, slavili i rođendan

“Nema šanse da ću ikada odstupiti odavde. Da sam to htio ne bih nikada došao ovdje. Sinjajevina je prvenstveno naša majka. Tu su boravili moj pradjed, djed, otac, ja nastavljam to"

6964 pregleda 13 komentar(a)
Čuvari ne odustaju, Foto: Jelena Jovanović
Čuvari ne odustaju, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 26.10.2020. 08:45h

Najupornije čuvare Sinjajevine ni kiša koja je lila u noći između subote i nedjelje nije uspjela da otjera sa Savinih voda, sa mjesta na kom je Ministarstvo odbrane planiralo da izvede vojnu vježbu.

Među onima koji su od 17. oktobra na Margiti je i Mojkovčanin Rašo Vučinić, koji je na planini slavio rođendan svoje kćerke.

Za “Vijesti” je juče rekao da sa planine neće otići dok se ne poništi odluka o proglašenju Sinjajevine vojnim poligonom.

“Nema šanse da ću ikada odstupiti odavde. Da sam to htio ne bih nikada došao ovdje. Sinjajevina je prvenstveno naša majka. Tu su boravili moj pradjed, djed, otac, ja nastavljam to. Nema toga ko će da nas makne sa ovog mjesta dok ne povuku sramnu odluku kojom su naumili da unište naše blago i naše dobro. Nikad im to dozvoliti nećemo”, rekao je on.

Vučinić
Vučinićfoto: Jelena Jovanović

Vučinić je pozvao ministra odbrane Predraga Boškovića da se “pokaje i izvini časnim i čestitim ljudima koji se deset dana smrzavaju”.

“Sa druge strane, veliko hvala našem ministru Boškoviću za sklapanje ovih lijepih prijateljstava, upoznavanje ovih divnih ljudi kojima sam oduševljen. Za to mu veliko hvala, a za ovo drugo - ne”, kazao je on.

Rekao je da mu je mnogo bolan dan bio kada je kćerki morao da čestita rođendan telefonom.

“Bilo je suza, bilo je svega, ali na kraju sam ponosan na svoju porodicu i sebe. Oni me razumiju, znaju koliko mi znače Sinjajevina i rijeka Tara. To je sastavni dio mog života, bez toga ne bih mogao da živim, kao što ne bih mogao bez svoje porodice, to je moja kuća”, rekao je Vučinić.

Bonus video: