Mediji pred izazovima dalje profesionalizacije i objektivnog izvještavanja

Uehara i Brajović su konstatovali da povratak dijela opozicije doprinosi kvalitetnijem političkom dijalogu, na šta je u prethodnom periodu ukazivano kako u domaćoj tako i u međunarodnoj javnosti
3 komentar(a)
Margaret En Uehara, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Margaret En Uehara, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 12.01.2018. 16:31h

Mediji u Crnoj Gori nalaze se pred izazovima dalje profesionalizacije i objektivnog izvještavanja, posebno kada je riječ o Javnom servisu, ocijenjeno je u razgovoru predsjednika Skupštine Ivana Brajovića sa ambasadorkom Sjedinjenih američkih država (SAD) Margaret En Ueharom.

Kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, tokom sastanka je bilo riječi o rezultatima rada Skupštine, kao i planovima za naredni period.

Navodi se da je Uehara čestitala Brajoviću na postignutim rezultatima od preuzimanja mandata u novembru prošle godine, posebno akcentujući dodatno unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, imajući u vidu predstojeće predsjedničke i dio lokalnih izbora.

„S tim u vezi, sagovornici su se složili da se mediji u Crnoj Gori nalaze pred izazovima dalje profesionalizacije i objektivnog izvještavanja, posebno kada je riječ o Javnom servisu“, kaže se u saopštenju.

Zajednički je konstatovano da povratak dijela opozicije doprinosi kvalitetnijem političkom dijalogu, na šta je u prethodnom periodu ukazivano kako u domaćoj tako i u međunarodnoj javnosti.

„Brajović je i ovom prilikom zahvalio SAD na kontinuiranoj podršci reformskim procesima usmjerenim ka nastavku demokratizacije crnogorskog društva, čemu je članstvo u NATO dalo posebnu potvrdu“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: