održan sastanak opštinskog tima za zaštitu i spasavanje

Na bolničkom liječenju u Pljevljima 18 pacijenata

Iz Doma zdravlja je saopšteno da je od početka pojave pandemije do danas 2,5 procenta populacije Pljevalja bilo zaraženo korona virusom i da brojke treba da nam budu opomena u poštovanju svih mjera i preporuka donešenih sa lokalnog i državnog nivoa

1510 pregleda 3 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

U Pljevljima su trenutno 153 osobe pozitivne na koronavirus, 350 se nalazi u samoizolaciji, a 18 na bolničkom liječenju. Do sada se od ovog virusa oporavilo 572 Pljevljaka a 21 Pljevljak je preminuo. To je saopšteno nakon sastanka Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, kojem je predsjedavao Igor Golubović, predsjednik opštine Pljevlja.

Na sastanku je konstatovano da je došlo do ublažavanja epidemiološke situacije u Pljevljima , zahvaljujući mjerama koje su bile na snazi u poslednjih 15 dana.

Iz Doma zdravlja je saopšteno da je od početka pojave pandemije do danas 2,5 procenta populacije Pljevalja bilo zaraženo korona virusom i da brojke treba da nam budu opomena u poštovanju svih mjera i preporuka donešenih sa lokalnog i državnog nivoa.

“Poslednjih dana u covid ambulantama se na dnevnom nivo testira između 40 do 50 građana i kod polovine se radi o ponovljenom testiranju. Ono što zabrinjava je činjenica da je, uporedo sa ublažavanjem mjera, došlo do primjetnog opuštanja građana u poštovanju preporuka i naredbi NKT” naglašeno je tokom sastanka Opštinskog tima.

Sa sastanka je upućen apel svima da situaciju shvate ozbiljno i pokažu odgovornost prema sebi i drugima smanjivši prisustvo na svim mjestima gdje je prisutan rizik širenja zaraze. Još jednom je apelovano da se činovi sahrana, pomena, proslava krsnih slava, vjenčanja, obavljaju isključivo u užem krugu porodice, uz pridržavanje svih pravila nadležnih institucija o ponašanju na javnim skupovima.

Konstatovano je da se redovno održavaju dezinfekcije javnih površina dva puta nedeljno na preko 60 najfrekventnijih lokacija u gradu i da je to redovna aktivnost koja će se nastaviti i u narednom periodu.

“Opštinski tim za zaštitu i spašavanje ovom prilikom još jednom apeluje na sve Pljevljake da poštuju mjere, nose maske, održavaju higijenu ruku i fizičku, a prije svega održavaju takozvanu socijalnu distancu. Službenici inspekcijskih organa u koordinaciji sa pripadnicima Komunalne policije i Uprave policije u Pljevljima, će intenzivirati svoj rad u smislu sprovođenja kontrole poštovanja propisanih mjera i preduzimati određene aktivnosti u skladu sa zakonom i mjerama NKT-a”, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika opštine Pljevlja.

Preporučujemo za Vas