U Podgorici počela gradnja Bulevara Veljka Vlahovića

Gradonačelnik Vuković je kazao da je planirana izgradnja šest traka

9761 pregleda 11 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić obišli su danas Stari aerodrom, gdje su ozvaničili početak radova na izgradnji Bulevara Veljka Vlahovića.

Vuković je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, izrazio zadovoljstvo zbog početka izgradnje jedne od najvažnijih saobraćajnica, ne samo za ovaj dio grada, već i za Podgoricu u cjelini.

“Bulevar Veljka Vlahovića, nešto je na šta je Stari Aerodrom čekao godinama i decenijama i zato nam je veoma drago što konačno ulazimo u realizaciju ove važne investicije. Dužina bulevara iznosi gotovo 1.900 metara i mislim da to samo govori i o obimu posla, ali i o tome šta će ova saobraćajnica značiti za ljude koji žive u neposrednoj blizini, budući da je projekat takav da je planirana izgradnja šest traka, tako da će na pojedinim mjestima imati poprečni profil identičan onom koji imamo na autoputu. Dakle, širina bulevara na pojedinim mjestima će iznositi preko 45 metara“, saopštio je Vuković naglašavajući da je vrijednost ovog kapitalnog infrastrukturnog projekta 4,6 miliona eura.

Rok za izgradnju je 30 mjeseci, a uzimajući u obzir činjenicu da, kako navode iz Glavnog grada, na ovom potezu nema neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, Vuković je izrazio uvjeravanje da će i ovaj posao biti realizovan u predviđenim rokovima.

Gradonačelnik je takođe iskazao zahvalnost Upravi javnih radova i direktoru Nuhodžiću.

„U proteklom periodu, malo je reći da smo imali izuzetnu saradnju i snažnu podršku i sve ono što su bile inicijative Glavnog grada podržano je sa njihove strane, uključujući i ovaj projekat kao i projekat čija realizacija uskoro kreće, a to je izgradnja novog Zmaj Jovinog bulevara. Sa ove dvije saobraćajnice Stari Aerodrom potpuno mijenja svoj lik, rješavamo problem, ne samo saobraćajne povezanosti, već i tretmana atmosferskih voda, tako da će za nekih dvije godine ljudi biti veoma zadovoljni time kako izgleda njihovo naselje, u koje kao što znate, Glavni grad u kontinuitetu ulaže“, zaključio je Vuković.

Bonus video: