očekuju da se proglasi dan žalosti

SNP: Moramo ostati dostojni Amfilohijeve borbe za naše bolje sjutra

"Počivaj u miru Vladiko, Carstvo Ti Nebesko, s velikom ljubavlju i poštovanjem čuvaćemo te u sjećanju i pamtiti i primjenjivati sve čemu si nas učio", saopštili su iz SNP-a

3956 pregleda 266 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija očekuje da se proglasi dan žalosti povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, saopšteno je iz te partije.

"Preselio se u Carstvo nebesko najveći među nama, naš Mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije. Tuguje danas pravoslavni svijet, tuguje Crna Gora, tuguje i Socijalistička narodna partija Crne Gore i njeno članstvo, svjesni gubitka duhovne i ljudske veličine bez koje smo ostali. Opraštamo se od našeg Mitropolita uz uvjerenje da ćemo znati slijediti put kojim nas je vodio, put istine i pravde, put zajedništva i pomirenja. Dao nam je put i ruku za naprijed a mi moramo ostati dostojni njegove borbe za naše bolje sjutra. Počivaj u miru Vladiko, Carstvo Ti Nebesko, s velikom ljubavlju i poštovanjem čuvaćemo te u sjećanju i pamtiti i primjenjivati sve čemu si nas učio. Socijalistička narodna partija očekuje od tehničke Vlade da ispoštuje potrebu proglašenja dana žalosti zbog smrti Mitropolita Amfilohija, duhovnog vođe većinskog pravoslavnog naroda u našoj državi", navodi se u saopštenju SNP-a.