Ivanović na Fejsbuku: "Ljubite neprijatelje svoje i molite se za one koji vas progone. Osvježilo, baš"

"Neću elaborirati zaista krajnje maliciozno i bezobrazno interpretiranu moju privatnu izjavu sa Fejsbuka. Mislim da citat dovoljno govori, ko se u čemu pronašao njegova stvar. Učestvujem u žalost svim vjernicima koji žale za srpskim mitropolitom Amfilihijem", kazala je Ivanović

44441 pregleda 1400 reakcija 66 komentar(a)
Anđela Ivanović, Foto: Crnogorska
Anđela Ivanović, Foto: Crnogorska

Liderka Crnogorske i odbornica u budvanskom parlamentu Anđela Ivanović objavila je jutros na svom fejsbuk profilu status: "Čuli ste da je bilo rečeno: Ljubi bližnjeg svoga, mrzi neprijateje svoje. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje svoje i molite se za one koji vas progone. Osvježilo, baš!!!", napisala je Ivanović.

U komentarima njenih "prijatelja" status je povezan sa smrću mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija.

foto: Screenshot

Zamoljena da odgovori da li se njen status odnosi na smrt mitropolita, Ivanović je za "Vijesti" kazala:

"Neću elaborirati zaista krajnje maliciozno i bezobrazno interpretiranu moju privatnu izjavu sa Fejsbuka. Mislim da citat dovoljno govori, ko se u čemu pronašao njegova stvar. Učestvujem u žalost svim vjernicima koji žale za srpskim mitropolitom Amfilihijem", kazala je Ivanović.

Ona je navela da od jutros prima prijetnje zbog svog statusa.

Predsjednik Izvršnog odbora Prave Budva Aleksandar Franeta naveo je u saopštenju da je "reakcija Ivanović sramna na ovaj tužni dan".

"Nema religije, vjere i vjerovanja u univerzumu koja nas uče ili propovijedaju mržnju među ljudima. U šta god da vjeruje i gdje god da pripada, a to je sada manje bitno, najveća sankcija gđi Ivanović biće samo nedjelo koje je uradila i vjerujemo da će na to sama sebe podsjećati svakodnevno. Biće potrebno dosta snage živjeti u spoznaji da je likovala zbog tuđe smrti. Ne treba spominjati koliko je ljudskih duša povrijedila svojim neljudskim gestom", naveo je između ostalog Franeta.

Bonus video: