PZP: Mitropolit Amfilohije je bio utjeha i podstrek svom narodu

"Njegovo Pravosveštenstvo je svojim djelovanjem i uticajem ostavio dubok i neizbrisiv trag širom vaseljnje, a ne samo na ovom oskudnom, krševitom crnogorskom prostoru. Neka Božija utjeha bude nad svima ožalošćenima i vječna pamjat našem Mitropolitu"

7898 pregleda 4 komentar(a)
Logo, Foto: PzP
Logo, Foto: PzP

Pokret za promjene oglasio se povodom smrti mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija, navodeći da je njegova smrt nenadoknadivi gubitak.

"Sa žaljenjem i dubokim hrišćanskim bolom smo primili vijest o usnuću u Gospodu Visoko prosvećenog Mitropolita Amfilohija. To je nenadoknadivi gubitak za vjerni pravoslavni narod širom planete, a posebno za njegovu pastvu u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da će u ovim teškim vremenima i velikim iskušenjima nedostajati njegov britki um, mudrost i molitva na sabornost jer, kako kažu, on je bio utjeha i podstrek svom narodu.

"Njegovo Pravosveštenstvo je svojim djelovanjem i uticajem ostavio dubok i neizbrisiv trag širom vaseljnje, a ne samo na ovom oskudnom, krševitom crnogorskom prostoru. Neka Božija utjeha bude nad svima ožalošćenima i vječna pamjat našem Mitropolitu", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: