Đoković: Amfilohije je služio kao zvijezda vodilja za srpski pravoslavni narod i SPC u Crnoj Gori

"Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vrijeme blizu njega i osjetim predivnu energiju koju je on posjedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina", izjavio je Đoković, a prenosi portal Nova.rs

16185 pregleda 42 reakcija 14 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Prvi teniser svijeta Novak Đoković je na obraćanju medijma poslije poraza od Lorenca Sonega u četvrtfinalu turnira u Beču, povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija rekao da je "ovo baš jako tužan dan".

"Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao neka vrsta zvijezde vodilje za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vrijeme blizu njega i osjetim predivnu energiju koju je on posjedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina", izjavio je Đoković, a prenosi portal Nova.rs

Svjetski broj jedan se zahvalio na svemu što je "mitropolit Radović uradio za naš narod".

"Mislim da mu toliko dugujemo da barem treba da se sjećamo njega i da sa osmjehom budemo zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u posljednje vrijeme, koje je bilo jako turbulentno vrijeme u Crnoj Gori, naravno iz političkih razloga. Dosta velikih stvari se odlučivalo, pogotovo kada je crkva u pitanju. On je bio odvažan i hrabar i pokazao je svima nama pravi primjer kako treba da se čuva kulturno nasljeđe i naša duhovna baština. Na tome mu veliko hvala", poručio je Đoković.

On je dodao i to da tako tužna vijest nije uticala na njegovu igru, tačnije da to nije bio glavni uzrok poraza, već jednostavno to što mu se nije igralo.

"Nije mi se igralo, da budem baš iskren. Nije toliko uticala na moju igru ta tužna vijest. Jeste, ali ne u tolikoj mjeri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Generalno, jednostavno mi se nije igralo. Sada ću biti neko vrijeme sa porodicom. Vraćam se u Srbiju i radujem se tome. Onda ću se dobro spremiti za London i pokušaću tamo da završim sezonu snažno i na najbolji mogući način”, zaključio je prvi teniser svijeta.

Bonus video: