"zajednička je odgovornost i obaveza svih nas da doprinesemo očuvanju zdravlja i života građana"

NKT: Saučešće sveštenstvu, monaštvu i vjernicima, građani da se pridržavaju mjera

"Nacionalno koordinaciono tijelo podržava apel Mitropolije crnogorsko-primorske za poštovanje epidemioloških mjera i poziva sveštenstvo da preduzme sve mjere kako bi se rizik širenja koronavirusa sveo na najmanju moguću mjeru", navodi se u saopštenju

49971 pregleda 471 reakcija 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Nacionalno koordinaciono tijelo oglasilo se ovodom smrti mitropolita Amfilohija, i uputilo izraze saučešća sveštenstvu, monaštvu i vjernicima Mitropolije crnogorsko-primorske.

"Uvažavajući tradiciju i običaje, ali i sveprisutnu opasnost od koronavirusa, pozivamo građane da se pridržavaju epidemioloških mjera kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje i živote svojih najbližih", kaže se u saopštenju.

Kako dodaju, sva masovna okupljanja u prethodnom periodu su pokazala rizike i opasnosti, a posljedice osjeća cijelo društvo.

"Nacionalno koordinaciono tijelo podržava apel Mitropolije crnogorsko-primorske za poštovanje epidemioloških mjera i poziva sveštenstvo da preduzme sve mjere kako bi se rizik širenja koronavirusa sveo na najmanju moguću mjeru", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, zajednička je odgovornost i obaveza svih nas da doprinesemo očuvanju zdravlja i života građana.