NKT: IJZ da dodatno upozori MCP na sve uočene epidemiološke rizike

Iz NKT su kazali da nakon što je prof. dr Nevenka Pavličić zatražila pismom od NKT izdavanje naloga za zatvaranje kovčega preminulog mitropolita Amfilohija, predsjednik NKT Milutin Simović sugerisao je da IJZ u direktnom kontkatu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom, na osnovu juče i danas uočenih epidemioloških rizika u okviru obreda, dâ sveštenstvu dodatne jasne preporuke

43468 pregleda 469 reakcija 54 komentar(a)
Boban Mugoša, direktor IJZ i njegov zamjenik Senad Begić, Foto: Vlada Crne Gore
Boban Mugoša, direktor IJZ i njegov zamjenik Senad Begić, Foto: Vlada Crne Gore

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) dalo je instrukciju Institutu za javno zdravlje (IJZ) da preduzme mjere iz svoje nadležnosti i dodatno upozori Mitropoliju crnogorsko-primorsku (MCP) na sve juče i danas uočene epidemiološke rizike, saopšteno je večeras iz NKT-a.

Iz NKT su kazali da nakon što je prof. dr Nevenka Pavličić zatražila pismom od NKT izdavanje naloga za zatvaranje kovčega preminulog mitropolita Amfilohija, predsjednik NKT Milutin Simović sugerisao je da IJZ u direktnom kontkatu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom, na osnovu juče i danas uočenih epidemioloških rizika u okviru obreda, dâ sveštenstvu dodatne jasne preporuke.

"Predsjednik NKT je zahvalio profesorici Pavličić na inicijativi. Dr Pavličić je izrazila nadu da će je predstavnici Srpske pravoslavne crkve prihvatiti i realizovati u praksi preporuke IJZ zbog građana Crne Gore", kazali su iz NKT.

Bonus video: