Enterijer dizajn STUDIO d.o.o. iz Bara dio programa podrške NLB Banke #OkvirPomoći

Projekti na kojima rade u ovoj firmi odnose se na fizička i pravna lica, na opremanje javnih ustanova, kancelarijskih i poslovnih prostora, rezidencijalnih i stambenih objekata kao i objekata turističkog sadržaja

4228 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Enterijer dizajn STUDIO, Bar
Foto: Enterijer dizajn STUDIO, Bar

Enterijer dizajn STUDIO d.o.o. iz Bara posluje kao preduzeće za projektovanje i proizvodnju namještaja. Uspješno poslovanje tokom 15 godina postojanja duguju višegodišnjem profesionalnom iskustvu u ovom segmentu privrede. Profesionalno iskustvo u proizvodnji namještaja se pokazalo kao dominatno mjerilo prilikom izbora od strane kupaca. Kvalitet pripreme projekata, uz korišćenje najnovijih programa za projektovanje u izradi namještaja vidljiv je u svakom završenom projektu, uz nastojanje da se prate trendovi u procesu rada i obrade materijala. Enterijer dizajn STUDIO d.o.o. je po tome prepoznatljiv i to je osnovna garancija koju svaki kupac dobija uz finalni proizvod, pa je preporuka kupaca, do sada bila jedini vid promocije za ovu kompaniju.

Projekti na kojima rade u ovoj firmi odnose se na fizička i pravna lica, na opremanje javnih ustanova, kancelarijskih i poslovnih prostora, rezidencijalnih i stambenih objekata kao i objekata turističkog sadržaja.

Pored sopstvene proizvodnje održavamo i poslovnu saradnju sa proizvođačima iz Italije od kojih nabavljamo sirovine, poluproizvode ili gotove proizvode, čime našu ponudu dopunjavamo sa vrhunskim materijalima. Zastupnici smo velike industrije kancelarijskog namještaja LAS s.rl. kao i firme EUROPLAK iz Italije.

Direktor preduzeća Enterijer dizajn studija iz Bara, Nebojša Dutina, kazao je da rješenja koja su proizvod višegodišnjeg iskustva te kompanije predstavljaju harmoniju između prostora, potreba i materijala.

U firmi Enterijer dizajn STUDIO radi sedam zaposlenih, a imaju i spoljne saradnike.

„Što se tiče cijelog projekta i organizacije rada prvo se napravi kontakt sa kupcima, korisnicima i onda se na osnovu njihovih želja, ideja pravi projekat na osnovu koga se izrađuje namještaj“, rekao je Dutina.

Koriste se, kako je kazao, pločasti materijali, drvo i PVC materijali.

„Prizvodimo sve za javnu upotrebu, za komercijalne kupce i fizička lica. U trendu su trenutno najviše pločasti materijali, jer je vrlo bitno o kakvom objektu se radi i kakvo je rješenje samog objekta“, rekao je Dutina.

Najviše se, kako je rekao, traže kuhinje, plakari i ono što korisnik sam ne može da nađe u prodavnici.

„Postoji zainteresovanost za određene unikatne stvari, koje su kompleksnije, a mi našim kupcima možemo da izađemo u susret zbog toga što prefabrikovane elemente kupujemo u Italiji. Mi ne samo da imamo dobavljače iz regiona, nego koristimo veliki potencijal italijanskog tržišta, koje je dominantno dizajnersko jezgro u Evropi i svijetu“, naveo je Dutina.

Najponosniji je, kako ističe, na sistem rada.

„Mi smo zapravo napravili neki svoj sistem, način rada koji je prepoznatljiv. Zbog toga sam najponosniji na način rada, a ne na određeni element ili segment namještaja koji smo napravili. Način rada je iskustvo koje smo skupili i koristimo u našoj proizvodnji. To su načini rada koji obezbjeđuju da proizvod ima svoju kvalitativnu vrijednost. I to kupci prepoznaju“, rekao je Dutina.

Smisao posla je, kako smatra, prilagoditi se tržištu, novom trendu i na „neki način moramo biti spremni na takve poduhvate i sa proizvodnjom i sa mašinama, obradnim centrima, da bi mogli da realizujemo taj proizvod“.

Svim zaposlenima u ovom malom preduzeću zajednička je posvećenost proizvodu.

„Mislim da je to vrlina. Naravno, i mi u ovome petnaestogodišnjem angažmanu imamo dosta da naučimo. Iz tog iskustva i minulog rada popravljamo i izvlačimo bolje stvari“, kazao je Dutina.

Obuke zaposlenih su veoma bitan segment rada, smatraju u ovom preduzeću.

„Dolaze novi trendovi, procesi proizvodnje i moramo svakoga zaposlenog edukovati i obučiti da bi mogli da izađemo u susret zahtjevima tržišta“, rekao je Dutina.

Proizvodnju prate problemi i teškoće, a kod epidemije koronavirusa to je naročito izraženo kada je riječ o saradnicima, dobavljačima, jer su kasnili repromaterijali, robe.

„Što se tiče korisnika dešavalo nam se da nam otkažu realizaciju, jer imaju strah da se ulazi u zgradu. Bilo je više sličnih problema. Ali uz razgovor i kompromis sa kupcima i korisnicima, to smo uspjeli da prevaziđemo“, rekao je Dutina.

Uprkos koronavirusu radni proces nije stajao.

„Uoči samog COVID-a 19 napravili smo nekoliko ugovora o radnom angažmanu i o proizvodnji, tako da smo sve vrijeme epidemije bili na poslu. Sve je bilo nepoznanica, ali uspjeli smo da funkcionišemo i nismo imali značajnije probleme, osim, naravo što smo imali 30 odsto manje korisnika i kupaca u odnosu na prošlu godinu“, ističe Dutina, a planovi za naredni period, kako je rekao, vezani su za realizaciju već pripremljenih projekata.

„Razmišljali smo o kupovini zemljišta i pravljenju proizvodne hale. To je nešto što je u narednom periodu potrebno za sopstvenu proizvodnju. Mi se ipak nalazimo u iznajmljenom objektu koji nam ne pruža priliku za organizaciju posla kako bi trebalo“, rekao je Dutina.

Podršku NLB Banke, u okviru projekta „Okvir pomoći“, posmatra kao priliku za afirmaciju sektora malih i srednjih preduzeća.

„To je nešto što bi trebalo da postane praksa. U malim i srednjim preduzećima sa ovakvom pomoći može doći do povećanja proizvodnje, samim tim do povećanja broja radnika, time i do rasta i razvoja malih preduzeća, kakvi smo mi“, smatra Dutina.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NLB Banka nastoji da pomogne crnogorska mikro i mala preduzeća da lakše prevaziđu posljedice krize izazvane epidemijom koronavirusa, putem projekta NLB Okvir Pomoći koji se realizuje u saradnji sa partnerima, kompanijom Visa i medijskim partnerima: Vijesti i Metropolis Media. Putem ovog projekta, 20 odabranih mikro i malih preduzeća ostvarilo je pravo na besplatnu reklamnu podršku, besplatnu članarinu za NLB Visa biznis karticu na 12 mjeseci, kao i na besplatnu implementaciju NLB E-commerce servisa i tehničku podršku za pokretanje online prodavnice.

Za više priča naših mikro i malih preduzeća podržanih projektom NLB #OkvirPomoći, posjetite stranicu: www.nlb.me/okvir.