Hilandarski iguman Metodije: Amfilohije će pomagati i sa neba

Metodije je rekao da je Amfilohije bio rado viđen gost u Hilandaru i na cijeloj Svetoj Gori, budući da je jedno vrijeme svog monaškog života proveo na Atosu

12256 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Iguman manastira Hilandar Metodije izjavio je danas u Sijarinskoj Banji, u Srbiji, da bratsvo u tom manastiru na Svetoj Gori žali za preminulim mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, ali je izrazio nadu da će on pomagati i sa neba cijelom pravoslavnom narodu.

"U nama jeste ta ljudska tuga, ali još veća je radost zato što smo sigurni da je on toliko ugodio bogu da će sa neba još više da pomaže cijelom pravoslavnom narodu i svima, pa se nadamo da će se moliti i za nas u Hilandaru pošto nas je volio za života", kazao je iguman Metodije.

On je rekao da je Amfilohije bio rado viđen gost u Hilandaru i na cijeloj Svetoj Gori, budući da je jedno vrijeme svog monaškog života proveo na Atosu.

"I bio je pod duhovnim rukovodstvom velikog našeg savremnika starca Pajsija prepodobnog, tako da njega Svetogorci, ne samo mi u Hilandaru, nego uopšte, osjećamo kao nekog svog, našeg sabrata svetogorskog", istakao je Metodije.

Hilandarski iguman Metodije obišao je danas opštinu Medveđa i Sijarinsku Banju u toj opštini na jugu Srbije gdje je manastir Hilandar kupio tri stare dvospratnice i obnavlja ih za potrebe Međunarodonog kampa za djecu i mlade.

Bonus video: