Begić: Predložene mjere u najboljem interesu građana

“Ali ne trebamo zaboraviti dvije stvari - da su ove mjere ograničene na 14 dana, što znači da ako daju rezultate, nakon 14 dana će doći do postepenog popuštanja mjera”, rekao je Begić

22022 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Begić, Foto: TV Vijesti
Begić, Foto: TV Vijesti

Epidemiološke mjere koje je predložio Institut za javno zdravlje (IJZ) u najboljem su interesu građana i njihovog zdravlja, saopštio je pomoćnik direktora IJZ-a Senad Begić.

“Predložene mjere pažljivo su sagledavane i pažljivo smo vagali i sigurni smo da je sve predloženo u najboljem interesu crnogorskih građana i njihovog zdravlja”, kazao je Begić za Televiziju Crne Gore.

On je rekao da je Institut apsolutno svjestan svih impikacija koje predložene mjere mogu imati po cjelokupno društvo.

“Ali ne trebamo zaboraviti dvije stvari - da su ove mjere ograničene na 14 dana, što znači da ako daju rezultate, nakon 14 dana će doći do postepenog popuštanja mjera”, rekao je Begić.

On je ponovio da su danas izdali preporuku da se u Podgorici, Cetinju, Budvi i Ulcinju, dođe do pooštravanja protivepidemijskih mjera.

"Zabranjeno je okupljanje u objektima stanovanja za sve osobe koje nijesu članovi porodičnog domaćinstva u cilju smanjenja kontakata koje određene osobe ostvaruju izvan radnog prostora, odnosno izvan kontrolisanih uslova", naveo je Begić.

Bonus video: