Obustava saobraćaja u djelovima Tivta od 10. do 16. januara

Specijalnim teglkačima i prikolicama italijanske kompaniji “S.I.M.I. transport”, ovaj vangabiritni teret će u narednih sedam dana biti prevezen do Lastve grbaljske
53 pregleda 2 komentar(a)
Tivat, transformatori, Foto: Siniša Luković
Tivat, transformatori, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.01.2018. 14:36h

Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Tivat obavjestio je Tivćane da će u periodu od 10. januara do 16. januara u vremenu od 22 sata do 23 sata obustaviti saobraćaj za sve vrste vozila, osim za policijska vozila, vozila hitne pomoći, vatrogasna vozila i vozila za hitne intervencije na infrastrukturnim objektima, u ulicama Istarskoj, Đačkoj i Luke Tomanovića.

“Obustava saobraćaja vrši se zbog vanrednog prevoza energetskih transformatora. Mole se građani da u navedenom period uklone vozila sa parkirališnih mjesta u navedenim ulicama”, navodi u saopštenju.

Sedam velikih transformatora, svaki pojedjinačne težine po 280 tona, pred Novu godinu su morskim putem dopremljeni u Tivat.

Specijalnim teglkačima i prikolicama italijanske kompaniji “S.I.M.I. transport”, ovaj vangabiritni teret će u narednih sedam dana biti prevezen do Lastve grbaljske gdje će gtransformatori biti ugrađeni u novu veliku trafostanicu što je tamo grade CGES i Terna, za potrebe funkcionisanja podmorskog elektrokabla Crna Gora-Italija.

Bonus video: