portparolka odt u podgorici poručila

Mandić: Nema dokaza da je Mitrović napustio KCCG, samo se kretao u okviru Kovid centra

"Postupajući državni tužilac je utvrdio je da je neophodno ispitati sve okolnosti ovog događaja u odnosu na druga lica, pa je po službenoj dužnosti formirao novi predmet koji je u fazi izviđaja"

12943 pregleda 6 komentar(a)
ODT Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
ODT Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti

Nema ni jednog dokaza da je sveštenik Dragan Mitrović napustio prostorije Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), već postoji samo dokaz da se on kretao u okviru Kovid centra, gdje se inače liječe pacijenti zaraženi od koronavirusa, saopštila je danas Milica Mandić, tužiteljka i portparolka Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici.

Starješina Sabornog hrama u Podgorici, sveštenik Dragan Mitrović napustio je sobu u kojoj se liječio u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) i prisustvovao ispraćaju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija iz te zdravstvene ustanove, nakon što je mitropolit preminuo 30. oktobra.

"Vijestima" je ranije saopšteno da se utvrđuje da li je sveštenik Mitrović izašao iz Kovid centra.

"ODT u Podgorici nije nadležno da cijeni da li je bilo koje lice prekršilo određene interne procedure i protokole ili eventualno učinilo prekršaj, jer je to u nadležnosti drugih državnih organa. Podsjećamo da je u nadležnosti tužilaštva gonjenje učinilaca krivičnih djela, a po ocjeni tužioca nema dokaza koji bi upućivali na to da je M.D. učinio krivično djelo. Međutim, postupajući državni tužilac je utvrdio je da je neophodno ispitati sve okolnosti ovog događaja u odnosu na druga lica, pa je po službenoj dužnosti formirao novi predmet koji je u fazi izviđaja", kazala je Mandić.

Preporučujemo za Vas