SASLUŠAN SVEŠTENIK

Liturgija u Hramu: Tužilaštvo dalo naknadne instrukcije policiji nakon objave da nema elemenata krivičnog djela

Sveštenik u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, Dalibor Milaković saslušan je sinoć u Centru bezbjednosti Podgorica po nalogu tužioca.

13616 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Juče u Hramu u Podgorici, Foto: Screenshot
Juče u Hramu u Podgorici, Foto: Screenshot

Nakon saznanja da je juče u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici izvršen obred i služena liturgija kojoj je prisustvovao veći broj građana, a kojom prilikom su kršene mjere Nacionalnog koordinacionog tijela, policija je o tom događaju obavijestila Osnovno državno tužilaštvo, saopšteno je iz Uprave policije (UP)

Sveštenik u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, Dalibor Milaković saslušan je sinoć u Centru bezbjednosti Podgorica po nalogu tužioca. Od njega su, kako je rečeno "Vijestima" iz Uprave policije po nalogu tužioca prikupljena obavještenja u svojstvu građanina o jučerašnjoj liturgiji u Hramu i kršenju mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

"Nadležna tužiteljka u ovom tužilaštvu je nakon što je upoznata sa navedenim, policijskom službeniku saopštila da nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, te je sugerisala da je ovo okupljanje, odnosno provjera kršenja mjera prilikom okupljanja, nadležnost inspekcijskih organa. Ipak, nadležna tužiteljka je, naknadno policiji naložila da identifikuje svešteno lice koje je služilo liturgiju, te je nakon odaziva ovog lica – D.M., policiji, tužiteljka dala nalog i instrukcije za prikupljanje obavještenja od D.M. u svojstvu građanina", kazali su iz UP.

Po uzimanju izjave na zapisnik, policijajci su sinoć oko 20:30 časova upoznali tužiteljku sa njenom sadržinom.

"Bez daljih naloga za postupanje tužiteljka se izjasnila da se u radnjama D.M. ne stiču elementi bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Ista nadležna tužiteljka iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici je oko 23,00 časa pozvala policijskog službenika koji je rukovodio radom na ovom predmetu iz nadležnosti policije i naložila izuzimanje video zapisa na kojem se vidi kršenje mjera sa jutrošnjeg događaja u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, te je zatražila da nakon ovoga bude informisana. Izvjesno je da je tužiteljka ovu instrukciju uputila policiji nakon objava u medijima koje se tiču postupanja policije i tužilaštva u konkretnom slučaju, odnosno, nakon što su mediji objavili da po mišljenju tužiteljke u radnjama D.M. ne postoje elementi krivičnog djela", zaključeno je iz UP.

Povezani članci

08. Novembar 2020.

Sveštenika pitali o kršenju mjera u Hramu