"ZNAČAJ NAUKE ZA PROSPERITET DRUŠTVA NEMJERLJIV"

Bečić uputio čestitku povodom Svjetskog dana nauke za mir i razvoj

"Crna Gora je jasno orijentisana ka zaštiti i promociji univerzalnih vrijednosti UNESCO-a, kao i daljem ulaganju u nauku, te spremna za dalje produbljivanje saradnje..."

1062 pregleda 2 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je čestitku generalnoj direktorici Organizacije UN-a za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) Odre Azule, povodom obilježavanja Svjetskog dana nauke za mir i razvoj, 10. novembra.

"Značaj koji nauka ima za prosperitet čitavog društva je nemjerljiv, a odgovorno korišćenje naučnih dostignuća je od ključne važnosti. U godini kada se čitava planeta suočava sa pandemijom, ključna uloga nauke za dobrobit društva, te neophodnost naučne saradnje i razmjene naučnih otkrića prepoznatljiviji su nego ikada", naveop je Bečić.

Dodao je da "cijenimo krucijalnu ulogu koju Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) ima u usmjeravanju globalnog naučnog dijaloga, te podizanju svijesti javnosti o međusobnoj povezanosti nauke, mira i razvoja".

"Crna Gora je jasno orijentisana ka zaštiti i promociji univerzalnih vrijednosti UNESCO-a, kao i daljem ulaganju u nauku, te spremna za dalje produbljivanje saradnje sa ovom organizacijom. Uvjeravam Vas da Crna Gora ostaje snažno posvećena razvoju nauke i inovacija, a dodatno nas motiviše činjenica da je Evropska komisija u posljednjem Izvještaju o Crnoj Gori prepoznala i pohvalila dosadašnje napore i konkretne rezultate naše države u ovoj oblasti", zaključuje se u čestitki Bečića.

Preporučujemo za Vas