PORUČIO BIZNISMEN

Davidović: Amfilohije je ostavio četiri amaneta, sve što je Neksan zaradio biće zavještano i predato

"Prvi, sanjajući o ulcinjskoj Briskoj gori, da se opet podigne konak Svetog Vasilija Ostroškog. Drugi, da se obnovi kapela patrijarha Gavrila Dožića u moračkim Vrujcima. Treći, da se izgradi spomen-dom patrijarha Varnave Rosića. I četvrti, u kom je prkosno branio svetinje, želio je da se obnovi džamija u Pljevljima, kao prilog za obnovu onoga što je na džamiji polomilo tuđe, neprijateljsko kamenje"

23721 pregleda 2410 reakcija 35 komentar(a)
Davidović, Foto: Boris Pejović
Davidović, Foto: Boris Pejović

Biznismen Miodrag Daka Davidović kazao je sinoć na pres konferenciji da je i zajedno sa Narodnim pokretom, donio odluku vezano za zaradu firme Neksan, piše Dan.

“Sve što je firma Neksan zaradila u ovih 30 godina, i sve što ćemo u budućnosti zaraditi, do kraja mojeg života, da bude zavještano i predato u službi Bogu i narodu. Sve od Božića pa nadalje. Sve što bude od profita napravila kompanija, biće podijeljeno na sledeći način: 20 odsto za narodne kuhinje, 20 odsto djeci sa posebnim potrebama, 20 odsto djeci bez roditelja, 20 odsto svetoj i sabornoj apostolskoj crkvi, 20 odsto studentima, koji u pomoći vide nadu za svoja pregnuća. Na današnji dan firma ima 16,5 miliona neraspoređene, oporezovane dobiti. Samo se profit smije dijeliti, imovina se ne smije umanjivati. Nadam se da će moj unik Vasilije, kome držim nadu, umjeti da cijeni dobročinstvo u našem Gospodu. Imovinu ne smiju razbacati kao nekad što su komunisti razbacali donacije velikih srpskih dobrotvora Mihajla Pupina i drugih”, istakao je Davidović.

Davidović je rekao da je mitropolit Amfilohije bio gromada kojoj smo se divili, iz koje će nastati sve naše divno i neprolazno.

“Budio nas je ljubavlju kojom ga je Bog vodio. U posljednjim danima, listajući svoje postojanje, ostavio je četiri amaneta. To su ta četiri amaneta, za koje bezbožnici tvrde da ne postoje. Prvi, sanjajući o ulcinjskoj Briskoj gori, da se opet podigne konak Svetog Vasilija Ostroškog. Drugi, da se obnovi kapela patrijarha Gavrila Dožića u moračkim Vrujcima. Treći, da se izgradi spomen-dom patrijarha Varnave Rosića. I četvrti, u kom je prkosno branio svetinje, želio je da se obnovi džamija u Pljevljima, kao prilog za obnovu onoga što je na džamiji polomilo tuđe, neprijateljsko kamenje. Mislio je o braći u Bogu, tražio je bratsku ruku, da bratski obraz osvjetla i pomiri zemlju. Umirao je, a branio je svetinje”, rekao je Davidović.

On je istakao da su već preduzeti koraci kako bi mitropolitovi amaneti bili ispunjeni.

Preporučujemo za Vas