Dolove i Cerovicu put je zaobišao

Mještani sela u Velimlju kažu da je asfaltirano nekoliko pravaca, ali do njih asfalt nikako da stigne

9495 pregleda 5 komentar(a)
Put ka selu Cerovo, Foto: Svetlana Mandić
Put ka selu Cerovo, Foto: Svetlana Mandić

Mještani sela Cerovica i Dolovi, u mjesnoj zajednici (MZ) Velimlje više puta su do sada upozoravali kako im je putna infrastruktura u jako lošem stanju, pa namjeravaju da organizuju zbor kako bi nadležnima u lokalnoj upravi i u resornom ministarstvu, poslali poruku da je krajnje vrijeme da se neko sjeti i puteva u tim selima.

Kako su kazali “Vijestima”, u toj MZ, kroz IFAD, asfaltirano je nekoliko putnih pravaca, ali do njih asfalt nikako da stigne.

“Nekako nas stalno zaobilaze kada je asfaltiranje puteva u pitanju. U neka sela asfalt stigne skoro svake godine i nama je drago zbog toga, ali nas nikako da se sjete. Da su putevi bolji mnogo bi lakši život bio u Banjanima. Neki putevi su postali kozje staze”, kažu mještani.

Selo Cerovica je od Velimlja udaljeno oko sedam kilometara. U njemu zimuje 14 stanovnika, i imaju dva đaka osnovca. I u Dolovima, koji su od mjesnog centra udaljeni oko 4,5 kilometara su dva osnovca, a imaju 12 stanovnika.

“U selu Cerovica imamo dva domaćinstva koja imaju po stotinjak ovaca i 15-20 goveda, dok u Dolovima jedan domaćin drži pet-šest krava i skoro stotinu ovaca. Nije to mali stočni fond. Od stočarstva izdržavamo porodice i ne žalimo se da nam je teško. Samo da nam hoće poboljšati putnu infrastrukturu”, istakli su mještani.

Bonus video: