Ove godine u Kolašinu registrovano 79 saobraćajnih nezgoda

„ U 79 saobraćajnih nezgoda 11 lica je zadobilo teže, a a 31 lakše tjelesne povrede", kazao je zamjenik komandra OB Slađan Vukićević

2725 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Dragana Šćepanović
Ilustracija, Foto: Dragana Šćepanović

Od januara do oktobra ove godine, na prostoru koji kontroliše saobraćajna policija kolašinskog Odjeljenja bezbjednosti (OB), dogodilo se 79 saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je poginulo.

To je saopšteno povodom početka kampanje „Uspori, sačuvaj život“ , koju organizuje Uprava policije u saradnji sa biroom osiguranja i Mašinskim fakultetom – Centrom za edukaciju u drumskom saobraćaju.

„ U 79 saobraćajnih nezgoda 11 lica je zadobilo teže, a a 31 lakše tjelesne povrede. U periodu od deset mjeseci alhotestirano je 1.939 vozača, a šest lica je zatečeno da upravljaju vozilima pod dejstvom opojne droge. Izdato je ukupno 1.866 prekršajnih naloga, oduzete su 74 registracione oznake – tablice. Izvedeno je ukupno 40 akcija od kojih 24 lokalne. a 16 nacionalnih“, kazao je zamjenik komandra OB Slađan Vukićević.

On je podsjetio da je uslovima pandemije Covida 19, saobraćajna policija imala i druge obaveze, „ali je uspjela da bude prisutna na zahtjevnih 60 kilometara od Platija do Kraljevog Kola“. Ostvarena je,tvrdi Vukićević, dobra saradnja sa Grupom za bezbijednost saobraćaja.

„Da bi se povećala bezbjednost saobraćaja, kvalitetna saradnja je ostvarena i sa medijima i NVO sektorom. Preventiva je prvi korak bezbijednosti saobraćaja tako da nastojimo da što više djelujemo preventivno, kazao je Vukićević.

Bonus video: