Kovačević: Razlozi za osporavanje kandidature Bratić više nego trivijalni

"Posebno buni javnost, poslednje osporavanje od strane nvo sektora koji uglavnom nije ništa osporavao poslednjih 30 godina vladavine Mila Đukanovića"

8350 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Siniša Kovačević, Foto: Privatna arhiva
Siniša Kovačević, Foto: Privatna arhiva

Odbornik Koalicije za Budućnost Kotora Siniša Kovačević kazao je da su razlozi za osporavanje kandidature Vesne Bratić za ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta "više nego trivijalni".

U saopštenju, Kovačević je naveo da "ovih dana svjedoci smo orkestrirane hajke odlazećeg režima, medija plaćenih od strane DPS-a i konačno “nvo sektora”, na jednu mladu, obrazovanu ženu, kandidat(kinju)a za minist(arku)ra, gospođu Vesnu Bratić".

Ranije danas sedam nevladinih organizacija, u čijem fokusu rada je i rodna ravnopravnost, poslale su otvoreno pismo mandataru Zdravku Krivokapiću tražeći od njega da povuče kandidaturu Bratić za ministarku.

"Posebno buni javnost, poslednje osporavanje od strane nvo sektora koji uglavnom nije ništa osporavao poslednjih 30 godina vladavine Mila Đukanovića (čak sa rijetkim izuzecima). Poštenije bi bilo da nam otvoreno kažu da im je "najspornije" u kandidaturi Bratićeve njena nacionalna i vjerska pripadnost i stav da "treba vratiti Njegoševu kapelu na Lovćenu", naveo je Kovačević.

Dodaje da ih "možda više “boli” kapela na Lovćenu nego da li se Bratićeva rodno senzitivno izražava?"

"Neka kažu otvoreno i olakšaju dušu. Ostaje nam da se nadamo, da će mandatar, Zdravko Krivokapić, nakon rješavanja trenutnih problema oko formiranja Vlade, biti dovoljno "rodno senzitivan" i predložiti formiranje Ministarstva feminizma", zaključuje se u saopštenju Kovačevića.

Bonus video: