Đukanović: Nadam se da će i nova Vlada održati pozitivan trend ulaganja u Cetinje

"Upravo zato se prema Prijestonici odnosimo s posebnim pijetetom, njegujući tradiciju i slobodarstvo koje se u njoj iznjedrilo, ali i prateći savremene razvojne tokove, koje Cetinju polako ali sigurno daju obrise modernog, infrastrukturno i tehnološki uređenog grada", rekao je Đukanović

13346 pregleda 60 reakcija 58 komentar(a)
Đukanović, Foto: Savo Prelević
Đukanović, Foto: Savo Prelević

Prijestono Cetinje, koje je vjekovima ispisivalo najslavnije stranice crnogorske istorije, držeći upaljenom luču slobode, patriotizma i antifašizma i u najizazovnijim vremenima, ostaje trajan simbol crnogorske državnosti, centar dalje afirmacije njenog kulturno-istorijskog bića i inspiracija sveukupnog napretka i očuvanja Crne Gore.

To je kazao je Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u čestitki koju je povodom 13. novembra, Dana Prijestonice, uputio predsjedniku Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Maji Ćetković, odbornicima i svim građanima Prijestonice Cetinje uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Kako Đukanović navodi u čestitki. Prijestonica i njeni građani dali su nemjerljiv doprinos svim uspjesima savremene Crne Gore, od obnove nezavisnosti, do članstva u NATO-u i napretka u približavanju EU i prihvatanju evropskih vrijednosti.

"Upravo zato se prema Prijestonici odnosimo s posebnim pijetetom, njegujući tradiciju i slobodarstvo koje se u njoj iznjedrilo, ali i prateći savremene razvojne tokove, koje Cetinju polako ali sigurno daju obrise modernog, infrastrukturno i tehnološki uređenog grada. Nadam se da će i nova Vlada, održati pozitivan trend ulaganja u Prijestonicu, cijeneći njen istorijski i društveni značaj za cijelu Crnu Goru. Uvjeravam vas da možete računati na moju punu podršku u mandatu Predsjednika Crne Gore i Predsjednika Senata Prijestonice, u realizaciji svih projekata od značaja za razvoj Prijestonice i kvalitetniji život građana Cetinja", rekao je Đukanović.

Bonus video: