Simović podnio ostavku na mjesto predsjednika NKT-a

"Kolega Simović dao je nemjerljiv doprinos i posvećeno i profesionalno bio prvi među jednakima u NKT-u. U narednom periodu do formiranja nove vlade ovaj tim radiće predano kao i do sada", rekao je Hrapović

100308 pregleda 1624 reakcija 129 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović podnio ostavku na mjesto Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

Ministar zdravlja Kenan Hrapović saopštio je da će on biti sada šef NKT-a.

"Kolega Simović dao je nemjerljiv doprinos i posvećeno i profesionalno bio prvi među jednakima u NKT-u. U narednom periodu do formiranja nove vlade ovaj tim radiće predano kao i do sada", rekao je Hrapović.

Dodao je da su rezultati bili sjajni u prvom talasu.

"Recept za taj uspjeh bio strah od nepotznatog virusa, restriktivne mjere i odgovornost građana. Svjedoci smo da u periodu koji je uslijedio između dvatalasa smo imali opuštenanje građana što je razumljivo", naveo je Hrapović.

Dodao je da je u situaciji velike transmisije sistem semafor dao rezultate.

"Ali ne koliko je trebalo jer ako neko kad se u njegovom gradu zatvore lokali ode u drugi grad, nismo postigli ništa. Od šampiona u prvom talasu, sada smo u nepovoljnoj situaciji".

Dodao je da su svi svjedoci žrtve zdravstvenih radnika.

"Razumijem da je svima teško i da svako od nas zna nekoga ko je zaražen ili bio zaražen virusom korona. Zdravstveni radnici su na izmaku snaga. Ogroman broj naših građana takođe preuzima posao svojih kolega dok su oni na liječenju'', kazao je Hrapović.

Istakao je i da smo svi jednaki i da nema razlika.

"Besmisleno je tražiti krivca i svi treba da pomognemo u poboljšanju teške situacije. Apelujem na građane da poštuju i ne zaobilaze mjere".

Bonus video: