Rubin invest i Gagović: Mi gradimo legalno, a Vujičić je taj koji koji je divlji graditelj i uzurpator

„Presudom Upravnog suda je poništeno rješenje za oduzimanje licence revidentu, što se lako može provjeriti na sajtu Upravnog suda. Mnogo puta je građevinska inspekcija dolazila na naše gradilište, te je konačno utvrđeno da je sve urađeno po zakonu, i Urbanističko tehnički uslovi (UTU) i projekat i revizija, što se takođe može provjeriti na sajtu MORT-a“

11274 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Građanska akcija
Foto: Građanska akcija

Građevinska kompanija „Rubin invest“ i Marina Gagović odbacili su kao maliciozne i netačne tvrdnje budvanske „Građanske akcije“ Božidara Vujičića da nelegalno grade u Bečićima, optužujući upravo da Vujičić skriva od javnosti da njegov rođeni brat na parceli do njihove gradi na divlje i te da je ušao u tuđu parcelu.

Oni su regovali na tekst „Građanska akcija: Cvjeta divlja gradnja u Bečićima“ navodeći da su inspekcijske službe, koje su mnogo puta bile na njihovom gradilištu, utvrdile da rade sve po zakonu.

„Presudom Upravnog suda je poništeno rješenje za oduzimanje licence revidentu, što se lako može provjeriti na sajtu Upravnog suda. Mnogo puta je građevinska inspekcija dolazila na naše gradilište, te je konačno utvrđeno da je sve urađeno po zakonu, i Urbanističko tehnički uslovi (UTU) i projekat i revizija ...., što se takođe može provjeriti na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma- (MORT)“.

Kako je Upravi sud pogrešno utvrdio da DUP „Bečići“ nije validan , jer je smatrao da njegova validonost treba biti produžena odlukom Opštine Budva , u novoj saglasnosti državnog arhitekte je ukazano da je važnost svih isteklih DUP- ova u Crnoj Gori produžena zakonom , takođe dostupna na sajtu MORT-a „ navodi se u reagovanju.

Oni su dodali da projekat po kome se sada izvode radovi nije revidovao isti revident.

„Gospodin Vujičić je u svome soapštenju zaboravio da napomene da naše gradilište se graniči sa parcelom i objektom njegovog brata, Nenada Vujičića, koji ne samo da je nelegalan , već je i ušao u tuđu parcelu. UTU koji su izdati bratu gospodina Vujičića, kao dio procesa legalizacije objekta, su takođe izdati na osnovu DUP „Bečići“. Sada se pitamo , da li je DUP za brata gospodina Vujičića važeći, a za sve ostale nevažeći. UTU možete naći na sajtu Opštine Budva“, ističe se u reagovanju.

Oni su naglasili da „braća Božidar i Nenad Vujičić već par godina pokušavaju da ospore nama kao komšijama pravo raspolaganja našom imovinom“.

„Na svaki način pokušavaju da zaustave gradnju objekta. Niti je korektno , niti komšijski , niti zakonito. Božidar Vujičić koristi svoju partiju za zlonamjerne komentare. Navedeno je da se gospodin bavi planskim dokumentima . Za tumačenja planskih dokumenata morate biti inžinjer ili arhitekta sa odgovarajućom licencom i dugogodišnjim iskustvom. Ne možete biti zubar , veterinar ili kv kuvar. Niko od nas ne tumači porcelanske navlake, način oplodnje krava ili pravljenje punjenih paprika, pa bismo vas zamolili, vašu medijsku kuću, da zbog objektivnog izvještavanja pitate i saslučate i drugu stranu“, zaključuje se u soapštenju.

Povezani članci

10. Novembar 2020.

Građanska akcija: Cvjeta divlja gradnja u Bečićima

Bonus video: