Odjek "rata" Vučića i Amfilohija: "Milov vladika napao Srbiju"

Tabloidi koji su poznati po privrženosti srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću su ocijenili da je je Amfilohijev napad inspirisao i podržao šef Demokratske partije socijalista Milo Đukanović
193 pregleda 70 komentar(a)
Amfilohije i Vučić
Amfilohije i Vučić
Ažurirano: 09.01.2018. 09:50h

Verbalni rat mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i vrha srbijanske vlasti se preselio i na naslovnice tamošnjih tabloida.

Tabloidi koji su poznati po privrženosti srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću su ocijenili da je je Amfilohijev napad inspirisao i podržao šef Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Tako "Alo" na naslovnici donosi naslov "Milov vladika napao Srbiju" uz komentar da je Amfilohije ćutao kada je "Đukanović odvajao Crnu Goru od Srbije i sa njim završavao poslovne kombinacije".

Srpski telegraf uz nadnaslov "prljavi pakt" na naslovnici navodi da Amfilohije crta Vučića metu na čelu po nalogu Đukanovića.

Vučić je najavio da će 14. januara komentarisati optužbe Amiflohija koji je naveo da se boji da politika predsjednika Srbije "vodi izdaji Srbije i Kosova".

Na to je burno reagovao vrh srbijanske vlasti među kojima su i šef Vučićevog kabineta i ministri...

Arhijerejski protoprezviteri Mitropolije crnogorsko-primorske kazali su da je Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije svojim stavom o odnosu prema Kosovu i Metohiji rekao istinu koja je "razjarila" Aleksandra Vučića.

Uvođenje Đukanovića u tenzičan odnos sa Vučićem je nešto što je indirektno najavljivao i dio crnogorske opozicije, nakon što je Đukanović u intervjuu "Pobjedi" kazao da nije zadovoljan nivoom saradnje sa Srbijom u vezi slučaja navodnog pokušaja terorizma na izborni dan u Crnoj Gori.

Godinama prije toga, Đukanović i Vučić su isticali da su odnosi Srbije i Crne Gore nikad bolji od dolaska na vlast Srpske napredne stranke, a dvojicu lidera povezuje i to što im je neformalni savjetnik Vladimir Beba Popović, te što su prijatelji sa kontroverznim Palestincem Mohamedom Dahlanom za kog se vjeruje da je bio ključna tačka povezivanja nih dvojice sa kraljevskom familijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Bonus video: