KCCG: Krivokapić neutemeljeno optužuje zdravstveni sistem i radnike da su glavni krivci za širenje koronavirusa

"Ne vidi mandatar Krivokapić koliko je nove, najsavremenije opreme kupljeno, koliko je uloženo u stručno usavršavanje naših ljekara i srednjeg medicinskog kadra, koliko je uloženo u rekonstrukciju objekata"

10081 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
KCCG, Foto: Savo Prelević
KCCG, Foto: Savo Prelević

Mandatar Zdravko Krivokapić ponovo sebi daje za pravo da proizvoljno i krajnje neutemeljeno optužuje zdravstveni sistem i zdravstvene radnike da su glavni krivci za širenje koronavirusa, saopšteno je danas iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

"Omaložavajući napore svakog ljekara i medicinskog radnika da pomogne u spašavanju ljudskih života, nipodaštava sve što je urađeno i uloženo u KCCG, naše bolnice i domove zdravlja. Ne vidi mandatar Krivokapić koliko je nove, najsavremenije opreme kupljeno, koliko je uloženo u stručno usavršavanje naših ljekara i srednjeg medicinskog kadra, koliko je uloženo u rekonstrukciju objekata. Ne vidi ili ne želi da vidi ništa što je dobro u zdravstvenom sistemu Crne Gore. Naprotiv, on priča da je jedan od najslabijih u Evropi i o nesposobnosti sistema u borbi protiv koronavirusa, a sam cijelo vrijeme ne poštuje propisane zaštitne mjere", ističe se u saopštenju KCCG.

Oni su dodali da srećom, građani znaju kako i koliko su zaposleni u KCCG, kao i u ostalim zdravstvenim ustanovama, posvećeni njihovom zdravlju.

"To je potvrdilo i nedavno sprovedeno istraživanje IPSOS-a, po kojem skoro 80 odsto građana Crne Gore smatra da su ljekari i zaposleni u KCCG ključni u očuvanju zdravlja građana Crne Gore. Prema mišljenju oko 70 odsto ispitanika crnogorski ljekari i medicinsko osoblje KCCG prate svjetske preporuke u liječenju i sposobni su da se izbore sa svim problemima, a isti procenat njih smatra da su ljekari i zaposleni u KCCG najzaslužniji za dobre rezultate u borbi protiv koronavirusa, zaključci su IPSOS-ovog istraživanja", piše u saopštenju KCCG.

Iz te zdravstvene ustanove su kazali da zahvaljujući viziji i dobroj organizaciji proteklih godina, kao i izuzetno kvalitetnom i stručnom kadru, KCCG, kao najveća zdravstvena ustanova u Crnoj Gori, danas može da odgovori brojnim izazovima.

"Naravno, da treba nastaviti sa unapređenjem i modernizacijom kroz rekonstrukciju i opremanje, što je i predviđeno brojnim projektima, za koje je Vlada već opredijelila sredstva i čija je realizacija izvjesna. A Vlada mandatara Krivokapića ima obavezu da završi započeto i da se fokusira na nove projekte i njihovo sprovođenje, a u međuvremenu neka ne otežava, i tako težak i odgovoran posao zdravstvenim radnicima, koji danonoćno brinu o zdravlju i životu svakog građanina Crne Gore", zaključuje se u saopštenju KCCG.

Bonus video: