Čitaoci tvrde da se u pojedinim nikšićkim lokalima ne poštuju mjere NKT-a; Komunalna policija: Sve ćemo provjeriti

"Ne razumijem neodgovornost vlasnika ugostiteljskih objekata koji se bune i tvrde da se poštuju mjere, a onda se ovakvi snimci šire po društvenim mrežama"

36775 pregleda 325 reakcija 47 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Portalu "Vijesti" dostavljeno je više snimaka sa društvenih mreža iz lokala u Nikšiću na kojima se, kako se tvrdi, u subotu veče nijesu poštovale mjere donijete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Čitalac portala "Vijesti" tvrdi da su snimci iz lokala "Recesija", "Montenegro pub" i "Oktobar fest".

"Lokali su u strogom centru grada i nalaze se u neposrednoj blizini Komunalne policije. Ne razumijem neodgovornost vlasnika ugostiteljskih objekata koji se bune i tvrde da se poštuju mjere, a onda se ovakvi snimci šire po društvenim mrežama", naveo je čitalac "Vijesti".

Iz nikšićke Komunalne policije "Vijestima" su kazali da su njihove ekipe stalno na terenu da kontrolišu poštovanje mjera koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT).

Nijesu željeli da komentarišu snimke jer sa sigurnošću ne mogu da utvrde da li su napravljeni 14. novembra u večernjim satima.

Najavili su da će od vlasnika ugostiteljskih objekata uzeti izjave i na osnovu toga postupati dalje. Ukoliko se utvrdi da je bilo kršenja mjera najavili su da će preduzeti sve mjere iz svoje nadležnosti.

U Nikšiću do sinoć je mjerama rad ugostiteljskih objekata bio ograničen do 22 sata.

Takođe, bili su ograničeni uslovi rada ugostiteljskih objekata tako što je uz važeće epidemiološke mjere dozvoljeno da za jednim stolom i u objektu i izvan njega (terase, bašte i sl.) budu najviše dvije osobe. Takođe obavezno je bilo striktno poštovanje razmaka od najmanje jedan metar od stolice do stolice kada lica sjede za stolovima i okrenuti su leđima jedni drugima.

Novim mjerama NKT-a koje važe na teritoriji Crne Gore, donijetim 13. novembra rad ugostiteljskih objekata između ostalog, ograničen je od 7:00 do 20:00.

Sve ostale mjere donijete 13. novembra možete pogledati OVDJE.

Bonus video: