kapaciteti 70 odsto popunjeni

Tomanović: U barskoj bolnici preminula tri pacijenta

„Na Infektivnom odjeljenju trenutno se liječi 65 pacijenata. Od toga je njih pet u jedinici intenzivnog liječenja. Jedan je na respiratoru, a četiri pacijenta su na neinvazivnoj ventilaciji “, kazao je Tomanović

13495 pregleda 14 komentar(a)
Tomanović, Foto: PR Centar
Tomanović, Foto: PR Centar

U Opštoj bolnici u Baru u prethodna 24 sata, tri pacijenta su preminula od posljedica infekcije novim korona virusom – dva iz Ulcinja (1938, 1941) i jedan iz Bara (1953), saopštio je jutros u redovnom telefonskom uključenju u program Radio Bara, dr Dragoslav Tomanović, direktor Opšte bolnice „ Blažo Orlandić“.

„Na Infektivnom odjeljenju trenutno se liječi 65 pacijenata. Od toga je njih pet u jedinici intenzivnog liječenja. Jedan je na respiratoru, a četiri pacijenta su na neinvazivnoj ventilaciji “, kazao je Tomanović.

On je dodao da je juče bilo pet prijema novih i 13 otpusta oporavljenih pacijenata, a da su ljekari u Kovid ambulanti pregledali 58 osoba sa sumnjom na infekciju novim koronavirusom.

Kako je kazao, kapaciteti Opšte bolnice u Baru- Kovid centra za Primorje, su 70 odsto popunjeni.

S obzirom na rast broja pacijenata koji zahtijevaju bolničko liječnje, prošle sedmice je Krizni medicinski štab donio odluku da se pacijenti sa Primorja, koji imaju lakšu ili srednje tešku kliničku sliku, liječe na Kovid odjeljenjima bolnica u Kotoru i na Cetinju

Na pitanje u kojoj mjeri je Opšta bolnica u Baru rasterećena, Tomanović je kazao da su kapaciteti odjeljenja u tim bolnicama već popunjeni.

„U bolnicama u Kotoru kapacitet je deset, a na Cetinju osam ili deset mjesta. Već za prva dva dana od kako su tamo otvorena Kovid odjeljenja, ta mjesta su popunjena“, kazao je dr Tomanović.

Preporučujemo za Vas