Napravljen most u selu Jugovići, u nikšićkoj Župi

"Na zadovoljstvo svih takvo stanje se u našem mjestu značajno mijenja i taj kontinuitet se mora i dalje nastaviti, a sve na dobrobit svakog stanovnika Župe“, poručio je Radulović

2021 pregleda 7 komentar(a)
Foto: MZ Župa
Foto: MZ Župa

U selu Jugoviće, u nikšićkoj Župi, na bujičnom potoku napravljen je most, a vrijednost radova je oko 2.500 eura. Most je urađen zajedničkom aktivnošću predsjednika Savjeta mjesne zajednice Župa, Dragoljuba Radulovića, i nekoliko mještana sela Jugoviće.

„Most će porodicama Zečević, koji žive u dijelu tog sela, omogućiti da nesmetano dolaze do svojih kuća, posebno kad su veće kišne padavine. Izgradnjom mosta i okolne kuće će biti obezbijeđene od plavljenja koja su se dešavala skoro svake godine, a posebno je to bilo izraženo u prošloj godini kada su nekolike kuće bile poplavljene. Ovo je primjer kako se aktivizmom u zajednici mogu rješavati svakodnevni problemi“, kazao je Radulović.

foto: MZ Župa

Kako je istakao, gradnja mosta je samo jedan u nizu projekata koji su poslednjih godina realizovani u Župi, a u čijim realizacijama su učestvovali svi činioci zajednice.

„Savjet mjesne zajednice će i u narednom periodu nastojati da kroz slične projekte budi svijest o građanskom aktivizmu, jer protekli period je pokazao da je naše mjesto zaostajalo ponajviše zato što su sami mještani bili inertni i kod istih je preovladavalo stav da se ništa ne može mijenjati. Na zadovoljstvo svih takvo stanje se u našem mjestu značajno mijenja i taj kontinuitet se mora i dalje nastaviti, a sve na dobrobit svakog stanovnika Župe“, poručio je Radulović.

Bonus video: