SNP: Podgoričani umjesto knjižare dobijaju još jedno mjesto za ispijanje dojča

U SNP-u smatraju očiglednim da je interes "nekog biznismena bliskog gradskoj vlasti" preči od dobra građana Podgorice

5435 pregleda 6 komentar(a)
Biblioteka "Radosav Ljumović", Foto: Privatna arhiva
Biblioteka "Radosav Ljumović", Foto: Privatna arhiva

Na posljednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada najavljeno je da će prostor u sklopu Narodne biblioteke "Radosav Ljumović", umjesto gradnje gradske knjižare, biti dat u zakup za gradsku kafanu, saopšteno je iz podgoričkog odbora Socijalističke narodne partije (SNP).

"Objašnjenje da se na ovaj način želi oživjeti nekadašnji duh Podgorice, iz vremena kada je postojala kafana „Radovče“, ne pije vodu. U vrijeme njenog rada nije postojao ovoliki broj ugostiteljskih objekata i njena svrha je bila jasna. Danas, kada gotovo na svakom ćošku imamo ugostiteljske objekte, mišljenja smo da je mnogo potrebnije imati gradsku knjižaru", navode iz SNP-a.

U toj partiji smatraju očiglednim da je interes "nekog biznismena bliskog gradskoj vlasti" preči od dobra građana Podgorice. "Pa ćemo zbog toga, umjesto knjižare u kojoj bi Podgoričani uživali u djelima vrhunskih autora, dobiti još jedno mjesto za ispijanje dojč kafe."

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica traži od uprave Glavnog grada da objasni građanima zašto se odustalo od gradnje knjižare.

"Još jedno neispunjeno obećanje DPS vlasti nije novina, a način na koji se upravlja novcem građana izaziva veliku zabrinutost. Ovakvo igranje sa interesima građana je nedopustivo. Sigurni smo da će Podgoričani to prepoznati i na prvim narednim lokalnim izborima kazniti aktuelnu gradsku upravu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: