čuvari planine ih "ispratili"

Vojnici sišli sa Sinjajevine, nijesu održali vježbu gađanja minobacačima?

Iz Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu apelovali na vojsku da "ne čini ništa čime bi ugrozili planinu"

61125 pregleda 711 reakcija 101 komentar(a)
Vojska na Sinjajevini, Foto: GI Sačuvajmo Sinjajevinu
Vojska na Sinjajevini, Foto: GI Sačuvajmo Sinjajevinu
Ažurirano: 17.11.2020. 16:26h

Nakon što su se nakratko ulogorovali iznad katuna Okrugljak, vojnici Vojske Crne Gore su sišli sa planine Sinjajevine, odakle su ih "ispratili" čuvari Sinjajevine, koji su se nakon vojnika takođe ulogorovali na toj poziciji.

Prema njihovim riječima, iako su sa sobom imali minobacače, vojnici danas nijesu izveli vježbu gađanja.

 

Pripadnici Vojske Crne Gore su se ranije danas  ulogorovali na Sinjajevini, na kilometar od Starca, iznad katuna Okrugljak.

Vojska na Sinjajevini
Vojska na Sinjajevinifoto: Privatna arhiva

Iz Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu su ranije saopštili i da je VCG iznijela i minobacače, i da se pripremaju za vježbu.

foto: Privatna arhiva

"Vojska se trenutno nalazi iznad katuna Okrugljak. Zaobišli su Margitu i Bunarine. Pozivamo na razum i hitnu obustavu svih vojnih aktivnosti na Sinjajevini. Sinjajevina je mjesto za poljoprivredu i turizma, a ne isprobavanje oružja. Za cijelu situaciju ne krivimo vojnike, nego komandu, prije svega ministra odbrane Predraga Boškovića. Draga vojsko ne činite ništa čime bi ugrozili planinu, ne idite protiv svog naroda, koji je jasno rekao da neće poligon na Sinjajevni. Ministar odlazi za koji dan, a vi ostajete da budete naši branioci. Imajte to na umu", naveli su iz GI Sačuvajmo Sinjajevinu ranije danas na Fejsbuku.

 

Na toj planini duže od mjesec je grupa građana, koja protestuje zbog planiranih vojnih vježbi.

 
Preporučujemo za Vas